Hirdetés
Hirdetés

A világ egyik legjobb séfje, Mauro Colagreco üzenete a Föld Napján

SZERZŐ: DiningGuide
2022. április 22.
„Együnk anélkül, hogy megennénk a világot." (Mauro Colagreco)
Hirdetés

1970 óta kitüntett nap április 22-e, a Föld Napja, amelyet Magyarországon 1990 óta rendeznek meg. A résztvevő szervezetek, alapítványok, tanintézmányek és vállalatok környezetvédelmi programokkal, akciókkal, felhívásokkal, ismeretátadással hívják fel a figyelmet az ügy sürgető mivoltára. A Földnapja.hu megfogalmazásában:

már csak 8 évünk maradt cselekvésre, már 447 hónapja töretlenül melegszünk.

Mauro Colagreco a világ csúcsséfjeinek egyike. Leghíresebb étterme a The World’s 50 Best Restaurants listáján immár azért nem szerepel, mert három egymás utáni évben az első helyen, a világ legjobbjaként szerepelt, ezért bekerült az örökös elsők közé, a Best of the Best listára. Az elitklubban olyan éttermek szerepelnek, mint a régóta bezárt El Bulli, a The French Laundry, The Fat Duck, a Noma (az eredeti helyszínen), az El Cellar de Can Roca, Osteria Francescana és az Eleven Madison Park.

Mauro Colagreco és a Mirazur

Mit üzen a séf április 22-én?

Föld Napja.
Hogyan jutottunk idáig?
Ma minden más napnál jobban cselekedjünk, tegyünk eleget elkötelezettségünknek a bolygónk megóvása érdekében.

EGYÜNK ANÉLKÜL, HOGY MEGENNÉNK A VILÁGOT.

Válaszuk a helyi, szezonális, környezetbarát termékeket!

Termeljünk és fogyasszunk ésszerűbben!

Ne pazaroljunk!

Hagyjuk abba a műanyag használatát!

Válasszuk azt a világot, amelyben élni szeretnénk.

Mauro Colagreco és egy citromfája – a mentoni citrom világhírű

Colagreco nevéhez fűződik a több földrészen jelenlévő Carne is. A cégcsoport nevezetessége, hogy az első hamburgerlánc a világon, amelynek megadták a Certified B Corporation minősítést. Ezt a bizonyítványt olyan vállalkozások nyerhetik el, amelyek bizonyítottak a fenntarthatóság és a környezetvédelem valódi előmozdításában.

A nizzai reptéren található L'Estivale étterméről pedig így mesélt korábban, szintén a fenntartható vendéglátás témakörében:

"Több okból is nagy kihívás volt. Egyrészt figyelembe kellett venni, hogy a reptéren mindenki rohan, nincs sok ideje. Jó ízű, szofisztikált, viszont gyorsan fogyasztható ételeket kellett kitalálnunk. A másik nagy kihívás pedig az volt, hogy mindenképpen helyi termelőkkel szerettünk volna együtt dolgozni. Sikerült azonban legyőznünk az akadályokat, és úgy gondolom, hogy nagy változást hoztunk a reptéri éttermek működési koncepciójában, szerte a világon."

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram