Hirdetés
Hirdetés

A világ egyik legjobb étterme újabb meglepő vegán újítással állt elő

SZERZŐ: DiningGuide
2022. április 29.
Néhány évvel ezelőtt még csak nevetett volna a gasztroszakma az ötleten, ma ez a valóság. Napi háromszori étkezés a világ egyik legjobb éttermétől otthonra – kizárólag növényi hozzávalókból. Az Eleven Madison Park elindítja az Eleven Madison Home-ot.
Hirdetés

2021 júniusában az akkor már veszteségként elkönyvelt New York-i csúcsétteremről egy nem várt hír érkezett: a Covid-járvány betörése után bezárt három Michelin-csillagos gasztroszentély 15 hónapi zárva tartás után újranyit.

A 2017-ben a világ legjobb éttermének választott étterem vezető séfje és társtulajdonosa, Daniel Humm bejelentette, hogy növényi alapú menüre állnak át a világklasszis helyen. A hír akkor – még a mainstream – médián is végigsöpört, hiszen a Covid után magához térő csúcsgasztronómia egyértelmű útkeresésben volt (van) világszerte, a legek-legjei közé tartozó Eleven Madison Park döntése pedig sokak számára szimbolikus volt, egy új, növényi(bb) alapú étkezési világ eljöveteléé.

Forrás: Eleven Madison Home / www.elevenmadisonhome.com

Az étterem újjáélesztésének része volt az a bejelentés is, miszerint az Eleven Madison Parkban minden egyes megvásárolt étel után az étterem öt ételt adományoz az élelmezési gondokkal küzdő New York-iaknak a Rethink Food Alapítványon keresztül, amely Daniel Humm pályájának épp olyan fontos része, akár Massimo Botturáéban a Food for Soul. A járvány karantén- és éttermi bezárásokkal járó időszakai alatt Daniel Humm és csapata fáradhatatlanul dolgozott New York utcáin, Brooklynban és Bronxban a bajba jutottak élelmezésén. Ezt a munkát folytatják az egyébként elképesztően drága Eleven Madison Park újranyitásával, immáron szerves összeköttetésben az étteremben értékesített luxusmenük és az alapítvány működésével.

Forrás: Eleven Madison Home / www.elevenmadisonhome.com

A legfrissebb, nem kevésbé meglepő hír, hogy otthoni menüvel áll elő Daniel Humm az Eleven Madison Home elindításával. Az egészségtudatosság jegyében megalkotott fogásokkal nem pusztán élelmezési (és üzleti) célja van a csúcsséfnek és csapatának, hanem társadalmi üzenete is, hiszen Daniel Humm akcióira a nemzetközi sztárséfeknek kijáró reflektorfény vetül.

Forrás: Eleven Madison Home / www.elevenmadisonhome.com

Arra szeretnék ösztönözni a New York-i gourmet közösséget, hogy akár csak részlegesen is, de építsék be mindennapi étkezésükbe a vegán fogásokat, miközben továbbra is finanszírozzák az Eleven Madison Truck jótékonysági munkáját Brooklyn és Bronx utcáin.

A házhoz szállításos vegán heti menüt az Eleven Madison Parktól meglepően alacsony áron, 150 dollárért (~55 ezer forintért) értékesítik. Az Eleven Madison Home egy külön projekt, célja a mindennapi étkeztetés, és a dobozos ételekkel természetesen nem a három Michelin-csillagos éttermi élményt szeretnék megidézni.

Forrás: 1, 2

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram