A világ 7 legexkluzívabb brunch fogása - Akár 2000 dollárba is kerülhet egy étel

SZERZŐ: diningguide
2022. augusztus 4.
a Lounge rovat
támogatója a
A brunch, a ráérős és elegáns étkezés, amely valahol a reggeli és az ebéd között helyezkedik el félúton, nem más mint egy mozaikszó, az angol breakfast és lunch összemosása. Erről is van szó, egy késői reggeli, amely bőven belenyúlik az ebédidőbe, ráadásul az ételek mellé az alkoholos italok, főként a pezsgő fogyasztása is szinte kötelező, amelyet nappal nem feltétlen fogyasztunk.
Hirdetés

Ez az étkezés már önmagában is elegáns, de még lehet fokozni - Amerikából kiindulva a világon igazi brunch kultúra nőtte ki magát. Az alapvetően elegáns étkezésbe is lehet még több luxust tenni, legyen szó egy gyémánttal kirakott üvegben elhelyezett pezsgőről vagy egy arannyal meghintett süteményről. Ez az étkezési forma lehet akár a felső tízezer kiváltsága is.

Bacon Bling szendvics (170 dollár, 70.000Ft)

Elsőre nem gondolnánk, hogy a név mögött igazi extravagancia húzódik meg. Jóllehet már a szendvics nevében szereplő bacon sem akármilyen sertésfajtákból származik: ugyanis hét ritka faj húsával ismerkedhetünk meg. A Tangberrys nevű brit kávéházban kapható szendvicsben emellett szarvasgombakrém, vízi zsázsa, szabadtartású tyúktojás, szarvasgomba szeletek és sáfrány fokozza a kedélyeket. Az ellenállhatatlan kompozíciót szarvasgomba olajban sütik meg, hogy a végén az i-re a pontot egy kis arany szórással tegyék fel. Az így elkészült műalkotás talán elsőre nem tűnik a legkifinomultabbnak, de ha beleharapunk bizonyára más véleményen leszünk majd.

Decadence D'Or Cupcake (750 dollár, 286.125Ft)

Azok számára, akik úgy gondolják, hogy a villásreggeli nem teljes egy kis édesség nélkül megtaláltuk a megfelelő csábítást. Ez a cupcake kizárólag a Palazzo Hotel üzletében, a Sweet Surrenderben kapható Las Vegasban. Az óriási édes csemege a venezuelai ritka Palmira Single Estate csokoládéból, tahiti vaníliás vajkrémből, Louis XIII de Rémy Martin Cognacból készül, tetejére pedig ehető aranylevél és egy kézzel fújt fleur-de-lis kerül, ami valójában egy levél alakú 3D-és cukor kupola.

Szarvasgombás bagel aranylevéllel és rizlingzselével (1000 dollár, azaz 381.500Ft)

Egy bégel első ránézésre nem az az alapanyag, amely olyan szerencsés helyzetben van, hogy bekerülhetne a világ legdrágább brunch fogásai közé az egyik New York-i séf azonban meglátta benne a perspektívát ahhoz, hogy sztárrá változtassa. A The Westin Hotelben 2007 őszén kínálták először ezt a high-roll-reggeli szendvicset, de a vendégek azóta is visszatapsolják, így ismét felkerült egy időre a szálloda étlapjára. A péktermék egy helyi pékségből származik, Alba fehér szarvasgombás krémsajttal, majd goji bogyós rizlingzselével díszítik, amit arannyal vonnak be, ez már a túlzó New York-i menüelemek védjegye. Mielőtt azonban túlságosan kritikussá válnánk az extravagáns árral kapcsolatban, vegyük figyelembe, hogy a bégelekből érkező bevétel 100%-át a Holy Apostles Soup Kitchen, a város legnagyobb szegényeket segítő élelmiszerprogramja kapja.

Fotó: Paseczki Lidia

Szamártej sajt (1200 dollár, 45.700 Ft kilogrammonként)

A sajt nagyszerű alapanyaga lehet rengeteg reggeli fogásnak, a legegyszerűbbektől a legextravagánsabbakig. Rengeteg fajtája és típusa létezik é fantasztikus, különleges ízeket képesek kihozni egy-egy falatból is. Akik szeretik a ritkaságokat, azoknak muszáj kipróbálniuk a Pule-t, ami egy a világon egyedülálló sajt, amely egy a Balkánon őshonos, veszélyeztetett szamárfajtától származik. Körülbelül száz szamár által termelt tej, de még a legjobb esetben is több mint 100 liter szükséges egy kiló pép előállításához.

 Homár omlett (2000 dollár, 763.000 Ft)

A Manhattanben álló Le Parker Meridien egy fényűző szálloda, ehhez híven a benne található Norma's-ban is igazi luxus fogásokkal találkozhatunk: egy bizonyos omlettért 2000 dollárt kell fizetni. Ezen a reggeli fogáson 10 uncia Sevurga kaviárt, egy egész homárt, hat friss tojást, tejszínt, metélőhagymát és homárszószt találunk, és ha ez sem lenne elég, Yukon aranyburgonya ágyon szolgálják fel. A fogás árával a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült, mint a világ legdrágább omlettje.

Pu-erh tea (4000 dollár, 1.526.000 Ft edényenként )

A finom teák olyanok, akár a minőségi borok, idővel csak egyre nagyszerűbbé válnak. Ezek közé tartozik a kínai pu-erh tea is, mely az ország Yunnan tartományából származó, fermentált feketelevelű tea. Minden pu'er-fajta tárolható légmentesen záródó tasakokban fogyasztás előtt, ezért szabványos a címkézésük, jobban, mint a legtöbb más teafajtánál, a gyártás pontos évével és régiójával ellátottak. Az érlelt pu-erh teasütemények vagyonokba kerülhetnek, mint például az, amelyet 2013-ban több mint 1,7 millió dollárért adtak el. 

Goût de Diamants pezsgő (1,8 millió dollár, 686.700.000 Ft üvegenként )

A pezsgő önmagában is sokak számára a luxus szinonimája, de ez a palack méltán érdemelte ki az „istenek itala” jelzőt. Már az üvege is igazán lenyűgöző, hiszen igazi gyémántok díszítik: egy 19 karátos gyémánttal és egy 18 karátos fehéraranyból készült logóval látták el. A pezsgő egy kis franciaországi családi vállalkozásból származik, melynek szőlőit kiváló minőségüknek köszönhetően a „Grand Cru” kategóriába sorolják. Ennek végeredményeként  elegáns aromájú, de mégis intenzív ízű ez az ital.

forrás:

1

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram