Hirdetés
Hirdetés

A tortarendelés bizalmi kérdés — 7 helyet ajánlunk ünnepre, különleges alkalmakra

SZERZŐ: Pákozdi Nóra
2021. március 10.
Egy közelgő születésnapra, évfordulóra, családi ünnepre készülés alkalmával mindig felmerül a kérdés: saját magunk süssük a tortát/süteményt, vagy profikra bízzuk a műveletet. Utóbbi esetben a legnehezebb talán maga a választás, hogy kik készítsék el a vágyott desszertet. Ebben nyújtunk egy kis segítséget: olyan cukrászdákat/éttermeket/szolgáltatókat válogattunk össze, akik emlékezetes tortákkal készülnek, melyeknek asztalra helyezése tényleg az este fénypontjává válik.
Hirdetés

Mihályi Patisserie Vác

Mini édességeket, macaront, monodesszerteket és tortákat is rendelhetünk a közönségkedvenc váci cukrászdából. Vácon kívül 45 km-es vonzáskörzetben és Budapestre is kiszállítanak, 2500 forint/cím díjért, de természetesen helyben is felvehetjük Mihályi László csúcsminőségű édességeit. Direkt a rendelésre készített oldalukon kivételesen részletes leírásokat találunk a desszertekről, nem marad rejtve egyetlen alapanyag sem, ez megkönnyíti a választásunkat. A tortákról viszont telefonon kell egyeztetni (méret, ár, allergének... )

Tipp: Eszterházy art café (dió dacquoise, dió ganache, pisztácia szivacs, kakaó szivacs, házi dió drazsé, friss Pisztácia, dió mousse, zöldfűszerek, Eszterházy „minta”)

Rendelés

Eszterházy art café / Fotó: Mihályi Patisserie

Kollázs

Az étterem még zárva tart ugyan, de addig is működik a "Cakes to go" szolgáltatásuk Menyhárt Attila és a ház cukrászcsapata gondozásában. Természetesen minimum 24 órával előre kell gondolkodni, a tortákat pedig a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapestben lehet átvenni. 5 tortából áll a kollekció, de saját ötleteket is megvalósítanak (ez 48 órás rákészülést igényel). 6-12-16 szeletes tortából áll a "Cakes to Go" szelekció.

Tipp: Gresham (tonkabab-kakaó sable, passió ganache, Gresham csokoládé (by Harrer) mousse, pekándió)

Rendelés

 

The Ritz-Carlton Budapest

Tortákat és macaronokat készítenek megrendelésre a The Ritz-Carlton Budapest cukrászatában. Mázás István karakteres tortái 8 szeletesek, összesen 6-féle ízkombináció közül választhatunk, melyeket személyesen lehet átvenni, a hotelben. Szintén 24 órás előrendeléssel számoljunk. Gyümölcsös, krémes, csokoládés torták egyaránt szerepelnek a "The art of Cake" kollekcióban, melynek leghíresebb darabja az Ocoa Royal Csokoládétorta.

Tipp: Ocoa Royal Csokoládétorta (kakaó, mogyoró praliné, ropogós mogyoró alap, csokoládé mousse)

Rendelés

Ocoa Royal Chocolate Cake / Fotó: Ritz-Carlton Budapest

Borkonyha

Meglepő, de annál profibb szereplő a Borkonyha. A Michelin-csillagos étterem válasza a pandémiára, hogy Béres Anett cukrászséf, illetve Lovász Zsolt és a Textúra testvérétterem cukrászcsapata 5 különleges és exkluzív tortát álmodtak meg. 24 órán belül készítik el a 6, illetve 12 szeletes süteményeket, melyeket helyben is át lehet venni, illetve az egyik nagy tortarendelős szolgáltató házhoz is viszi őket.

Tipp: Fekete erdő (kakaós piskotó, kakaóbabos ropogós, meggyes csokoládé ganache, Morello meggy, meggyzselé, cseresznyepálinkás vanília mousse)

Rendelés

Fekete erdő / Fotó: Borkonyha

(Petit) Gerbeaud

A Vörösmarty tér patinás cukrászháza olyan klasszikusokat is elkészít, mint az Esterházy-torta és a Dobos, de rajtuk kívül további 4 különlegességet is találunk a webshopban. A teljes tortákon felül monodesszerteket is házhoz visznek, legkorábban előző napi rendeléssel, de akár 1 hónapra előre is lefixálhatjuk a szállítást. 12 000 forintos rendelésen felül díjmentesen érkeznek otthonunkba a Gerbeaud-sütemények, de a személyes átvétel is megoldható.

Tipp: Gerbeaud 160 (Cacao Barry Or Noir 1858 étcsokoládé, kakaós piskóta, vérbarack zselé, karamellával rétegezett étcsokoládé mousse, sókristályos pekánropogós, zölddió püré)

Rendelés

Gerbeaud 160 szelet / Fotó: Gerbeaud

Egy csipet torta

Az Egy csipet torta nem cukrászda, hanem egy tortaszalon, dizájntortákkal, esküvői kreációkkal, desszertasztalokkal a portfólióban. Akutális kollekciójuk mellett egyedi elképzeléseket is megvalósítanak, saját stílusukban. 8-féle ízkombináció közül választhatunk, és fontos, hogy 10 nappal, 2 héttel előre kell gondolkodnunk, ha tőlük rendelnénk meg a születésnapi/ünnepi fődesszertet.

Tipp: mandula-meggy-kardamom kombináció

Rendelés

Egy torta a múltból / Fotó: Egy csipet torta / Török-Bognár Reni

Chouchou

Szász Kinga és a Chouchou projekt 2017-ben valósult meg, azóta pedig cukrászdaként, zárt ajtós desszertműhelyként is működtek. Jelenleg webshop formátumban léteznek: tortákat, desszerteket, csokoládékat, bonbonokat, trüffeleket szállítanak házhoz. Óvva, hűtővel ellátott autóval érkeznek. 12-féle tortájuk között a mousse-alapú kreációk a dominánsak, de tarte és pite megoldásokkal is dolgoznak, ami jó opció lehet azoknak, akik ezt a jelleget szeretik jobban.

Tipp: Karamell–melasz–mogyoró–kávé mousse torta

Rendelés

Egy Chouchou torta / Fotó: Chouchou
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram