Hirdetés
Hirdetés

A török, a focista és az arany tomahawk steak esete: Salt Bae 2019-ben is hallat magáról

SZERZŐ: DiningGuide
2019. augusztus 23.
A csatabárd alakú aranysteak esete a focistával – Nusret Gökçe pedig csak hinti a sót.
Hirdetés

Nusret Gökçe török steakétterem-tulajdonosnak, vagyis a Salt Bae nevű, két lábon járó internetes mémnek nem kell a szomszédba mennie, ha hírességekkel akar fotózkodni. Az önjelölt sóhintő és hússzeletelő szaktekintély közösségi médiába feltöltött képei alapján ugyanis törökországi, dubaji és amerikai éttermeibe csak úgy áramlanak a valódi, ám olykor igencsak kétes celebritások.

Tavaly szeptemberben Salt Bae például lelkesen posztolt arról, hogy épp Venezuela elnöke költött el nála bőséges vacsorát, láthatóan fittyet hányva arra, hogy a latin-amerikai országban az egekbe szökött infláció miatt polgárháborús állapotok uralkodnak, és a lakosság nagy része gyakorlatilag éhezik.

Olvasta már korábbi cikkünket a témában?

A csatabárd alakú steak esete a focistával

Idén januárban egy másik prominens vendége miatt támadt botrány Salt Bae étterme körül. Franck Ribery, a Bayern München 35 éves francia középpályása csapatával ugyanis épp "téli" edzőtáborban volt Katarban, és ha már a közelben járt, a szomszédos Dubaiba is átugrott. Az emírségbe tett látogatás persze nem telhetett el úgy, hogy ne kereste volna fel Salt Bae ottani éttermét. Sztárfocista lévén Ribery a teljes „Salt Bae-csomagot” megkapta, vagyis az étterem tulajdonosa argentin tangótáncosokat idéző öltözékben és csípőmozdulatokkal adta elő az immár védjegyévé vált sószóró-show-t.

View this post on Instagram

Hirdetés

Best quality 🔪Guzel Mal #saltbae #salt #saltlife

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) on

Mindemellett Ribery egy óriási, 24 karátos arannyal bevont tomahawk steaknek örülhetett. Az aranysteak árával kapcsolatban időközben több hír is napvilágot látott. Bár Ribery az ő hússzeletét elmondása szerint ajándékba kapta a tulajdonostól, Salt Bae éttermeiben egyébként kb. 300-400 ezer forintnak megfelelő összeget kérnek el ezért a fogásért.

Hirdetés
View this post on Instagram

24 CARAT GOLD STEAK #saltbae #saltlife #salt

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) on

Ahhoz kétség sem fér, hogy egy arannyal bevont méretes hússzelet ezen körökben azonnal Instagramért kiállt. Ribery ekkor még nem is sejtette, hogy a steakes videó miatt milyen válogatott inzultusoknak teszi ki magát. A francia és a német sajtó, valamint a netes kommentelők nem csak az értelmetlen fényűzés eme tagadhatatlan jele miatt szedték ízekre Riberyt, hanem egyúttal a profi futballisták sokat vitatott, irreálisan magas fizetését is felrótták neki. Ahogyan az a közösségi médiában, illetve az internetes fórumokon lenni szokott, a focistát és családját mindemellett kíméletlenül személyeskedő – mondjuk ki, gyalázkodó – megjegyzésekkel árasztották el.

A vehemens Riberytől viszont eddig sem álltak távol a botrányok (ütött már meg rosszul kérdező sportriportert, illetve korábban kiskorú prostituáltakról is szólt a fáma). A steakes videó miatti felhördülést látva gyorsan ellentámadásba is lendült. Instagramján azonban olyan minősíthetetlen hangnemben reagált a kritikákra, hogy futballklubja súlyos pénzbüntetést szabott ki rá. Hogy pontosan mennyibe került neki az azóta törölt online kirohanása, azt a klub nem hozta nyilvánosságra.

Itt látható a focista öröme videón az aranysteak felett:

Olvassa el a legelső cikkünket is Salt Bae-ről!

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram