Rövid történelmi áttekintés után a lap a sort a 2008-as 5 puttonyos Royal Tokajival kezdi. Az édesség és savasság egyensúlyát a gyümölcsösségen és a fűszereken túl a fahéj, a virágok és a méz ízjegyeivel hozza összefüggésbe.
A 2005-ös 5 puttonyos Samuel Tinon aszúban viszont már a botritisz jelenlétét tartja irányadónak. Az őszibarack és az alma íze hívogató, de a nagy savasság mellett kiérződik a mogyoró és karamell, ami egyúttal a desszertbor frissességét is adja - értékel a The Times.
Édesség tekintetében viszont abszolút első helyre teszi a 2001-Hétszőlő 6 puttonyos furmintot. Ennél a bornál már-már szirupos ízhatásúnak éli meg a vadvirágok, méz, barack és karamell összhatását. A sort ismét egy 2008-as tétellel, az OREMUS Késői Szürettel zárja, amelyben a friss, virágos-gyümölcsös édességet 4 puttonyban határozza meg.