Hirdetés
Hirdetés

A Tesla mérnökének piramis alakú csokichipse többet ígér eddigi társainál

SZERZŐ: DiningGuide
2020. augusztus 13.
Labesque elmélete szerint egy vékonyabb csokoládédarab túl gyorsan elolvad a szájban, ezért egy olyan elegáns küllemű új variációt dolgozott ki, amelyet piramis alakúra formált, így a kellő időben olvad, és a szájban található mind az öt ízreceptorral kölcsönhatásba lép.
Hirdetés

A Teslának is dolgozó formatervező mérnök nem kisebb feladatra vállalkozott, minthogy megalkossa a tökéletes geometriai alakzatot formáló, mind az öt ízreceptorra ható csokoládécseppet.

Az amerikai kekszeket az egész világ eszi és veszi. Az édesszájúak, ha praktikus módon nem a megmaradt húsvéti nyulakat és mikuláscsokikat tördelik bele a kekszek tésztájába, hanem professzionális megoldás mellett döntenek, ezentúl új opció mellett is dönthetnek.

Az Egyesült Államokban a sütésálló csokichipseknek ezernyi verziója létezik: ét- és tejcsokoládé, fehércsokoládé, tejkaramella, fahéj és földimogyoró alapokon, amelyeket a cukrászatokban tortákhoz, süteményekbe, fagylaltokba, cupcake- és brownie-sütéshez, és nem utolsósorban kekszekhez is felhasználnak a cukrászok és a háziasszonyok.

Hirdetés

A tökéletes csokicsepp nyomában 

A San Francisco-i illetőségű Dandelion Chocolate cukrászat megkezdte a klasszikus piramis alakú csokoládé chips gyártását Remy Labesque formatervező-mérnök ötlete és kivitelezése alapján – írta meg a Neatorama. Az iparművész 2018-ban kapott megbízást a cukrászattól a tökéletes csokicsepp megalkotására. Labesque munkájának eredményeként egy olyan stílusos, lapos, fényes piramisszerű csokoládé chips született, amely formájánál fogva nagyobb felületének és vastagságának köszönhetően még élvezetesebbé, finomabbá képes varázsolni a süteményeket.

A csokicseppek egyenként 3,5 grammosak, és a Dandelion Chocolate főcukrásza ezután már csak ezek felhasználásával készíti majd a cukrászda slágertermékének számító, „Talán a legjobb csokis süti” elnevezésű kekszeit is. A mindössze két összetevőt, kakaóbabot és a bio nádcukrot tartalmazó, 70 százalékos kakaótartalmú étcsokoládé-cseppeket kifejezetten úgy tervezték, hogy mind az alakjukat, mind az állagukat megtartsák a sütés során.

Labesque elmélete szerint egy vékonyabb csokoládédarab túl gyorsan elolvad a szájban, ezért egy olyan elegáns küllemű új variációt dolgozott ki, amelyet piramis alakúra formált, így a kellő időben olvad, és a szájban található mind az öt ízreceptorral kölcsönhatásba lépve mennyei élvezetet okoz fogyasztójának. Nem mellesleg rágcsálni is élvezetes, ami szintén fontos szempont volt az elkészítése során – ajánlja a Dandelion Chocolate.

A cukrászda csokichipsei négyféle ízben kaphatók, az 500 grammos kiszerelés pedig 30 dollárba, tehát közel kilencezer forintba kerül a különlegességből az átlagosnak számító 1000-2000 forintos összeg helyett.

Forrás.

Ha Tesla, olvassa el korábbi írásunkat is!

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram