Hirdetés
Hirdetés

A tanyasi disznóvágás gyönyörű - galéria

SZERZŐ: N.Zs.
2015. november 27.
Múlt héten Csopak két húzóneve, a Márga Bisztró és a Söptei Pincészet és Étterem szakácsai kikapcsolódásképpen mangalicát vágtak, amire mi is elkísértük őket. A képeket Szabó Miklós készítette.
Hirdetés

Az első pár kép még kifejezetten barátságos, de ha nem bírja a vért, akkor csak óvatosan, ha a valóságot, akkor egyáltalán ne görgessen tovább.
012_disznovagas_resize 005_disznovagas_resize 021_disznovagas_resize

Fotó: Szabó Miklós

Fotó: Szabó Miklós


[tw-parallax image="https://diningguide.hu/wp-content/uploads/2015/11/038_disznovagas_resize.jpg" target="self" lightbox="no" ][/tw-parallax]
040_disznovagas_resize 061_disznovagas_resize 062_disznovagas_resize
Mivel a mangalicának dús szőrzete van, perzselés előtt leforrázzák, hogy könnyebben le lehessen kaparni. Fotó: Szabó Miklós

Mivel a mangalicának dús szőrzete van, perzselés előtt leforrázzák, hogy könnyebben le lehessen kaparni. Fotó: Szabó Miklós


[tw-parallax image="https://diningguide.hu/wp-content/uploads/2015/11/185_disznovagas_resize.jpg" target="self" lightbox="no" ][/tw-parallax]
092_disznovagas_resize 075_disznovagas_resize 074_disznovagas_resize 076_disznovagas_resize
Lekaparják, lemossák és perzselik. Fotó: Szabó Miklós

Fotó: Szabó Miklós


[tw-parallax image="https://diningguide.hu/wp-content/uploads/2015/11/110_disznovagas_resize.jpg" target="self" lightbox="no" ][/tw-parallax]
105_disznovagas_resize 090_disznovagas_resize 083_disznovagas_resize
Fotó: Szabó Miklós

Fotó: Szabó Miklós


[tw-parallax image="https://diningguide.hu/wp-content/uploads/2015/11/094_disznovagas_resize.jpg" target="self" lightbox="no" ][/tw-parallax]
Mosnak, perzselnek, kaparnak, hogy megtisztítsák a bőrt. Csak ezután kezdődhet a bontás. Fotó: Szabó Miklós
131_disznovagas_resize 099_disznovagas_resize 098_disznovagas_resize 159_disznovagas_resize
Mosnak, perzselnek, kaparnak, hogy megtisztítsák a bőrt. Csak ezután kezdődhet a bontás. Fotó: Szabó Miklós

Mosnak, perzselnek, kaparnak, hogy megtisztítsák a bőrt. Csak ezután kezdődhet a bontás. Fotó: Szabó Miklós


[tw-parallax image="https://diningguide.hu/wp-content/uploads/2015/11/127_disznovagas_resize.jpg" target="self" lightbox="no" ][/tw-parallax]
128_disznovagas_resize 173_disznovagas_resize 172_disznovagas_resize 135_disznovagas_resize 140_disznovagas_resize
Fotó: Szabó Miklós

Fotó: Szabó Miklós


[tw-parallax image="https://diningguide.hu/wp-content/uploads/2015/11/123_disznovagas_resize.jpg" target="self" lightbox="no" ][/tw-parallax]
178_disznovagas_resize
Karajra bontás: a gerinc mentén kettévágják az állatot. Fotó: Szabó Miklós

Karajra bontás: a gerinc mentén kettévágják az állatot. Fotó: Szabó Miklós


[tw-parallax image="https://diningguide.hu/wp-content/uploads/2015/11/170_disznovagas_resize.jpg" target="self" lightbox="no" ][/tw-parallax]
137_disznovagas_resize 138_disznovagas_resize 139_disznovagas_resize
Orjára bontás: a gerincet egyben vágják ki, ebből készül az orjaleves. Fotó: Szabó Miklós

Orjára bontás: a gerincet egyben vágják ki, ebből készül az orjaleves. Fotó: Szabó Miklós


[tw-parallax image="https://diningguide.hu/wp-content/uploads/2015/11/149_disznovagas_resize.jpg" target="self" lightbox="no" ][/tw-parallax]
152_disznovagas_resize 002_disznovagas_resize 211_disznovagas_resize 210_disznovagas_resize
Innentől kezdve a böllér pillanatok alatt bontja részekre az állatot, és mehet a feldolgozás. Fotó: Szabó Miklós

Innentől kezdve a böllér pillanatok alatt bontja részekre az állatot, és mehet a feldolgozás. Fotó: Szabó Miklós


[tw-parallax image="https://diningguide.hu/wp-content/uploads/2015/11/195_disznovagas_resize.jpg" target="self" lightbox="no" ][/tw-parallax]
És semmi nem vész kárba. Fotó: Szabó Miklós

És semmi nem vész kárba. Fotó: Szabó Miklós

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram