Hirdetés
Hirdetés

Isteni kalács húsvétra: babkát, de honnan?

SZERZŐ: DiningGuide
2021. március 30.
Desszert, reggeli, uzsonna, vacsora? Babkát a húsvéti asztalokra!
Hirdetés

 

A kép illusztráció

A kis pékinas belga csokoládés minibabkái

Krisztinavárosban találjuk a Le Petit Boulanger-t, avagy A kis pékinast. A babkájukat azonban nem közvetlenül tőlük, hanem innen lehet megrendelni – praktikus kis kiszerelésben, 120 grammos egyszemélyes adagban kapható. Az Ellenrieder Gábor és Kauser Gábor alapította francia pékségtől húsvét alkalmából fonott foszlós kalács édes és sós változatban, tormás vadkovászos kenyér és további pékáruk rendelhetők.

A kínálatuk itt elérhető.
Cím: Budapest I. kerület, Mészáros utca 2.
Ára: 120 grammos babka 759 Ft

Fotó: kifli.hu

VAJ nélkül nincs babka!

A József körúti VAJ pékség az egyik legjobb dolog, ami a viharvert nagykörúttal csak történhetett a turkálók és kínai vegyesboltok sűrűjében. Egyszerre jellemzi őket hagyománytisztelet és együtt lélegzés a trendekkel, így húsvét táján kínálnak kovászos kuglófot és bárheszt is, tejtermékmentes zsidó kalácsot mákszórással vagy mandulaszórással. Csokoládés babkában is utaznak, íme! De itt jegyeznénk meg, hogy a kovászos kuglóf pisztáciával, csokival és vörösáfonyával is megérne egy misét.

A kínálatuk itt elérhető.
Címek: Budapest VIII. kerület, József körút 30-32.
Árak: 550 grammos babka 3190 Ft

Fotó: VAJ

Mogyorókrémes és csokis mennyország a KIOSK-ból

"Mogyorókrémes vagy csokis babka? Húsvétra lesz mindkettő, nem tudtam választani és lássuk be, nem is akartam... ez mennyei..." Hlatky-Schlichter Hubert tulajdonos szavait tolmácsoljuk, az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél álló KIOSK pedig több tucat-féle ételt, boxot, cukrászfinomságot kínál húsvét alkalmából a festett tojástól a házi tormáig, a párolt báránycombtól a bárányburgerig, a tepertős vagy medvehagymás pogácsától a tojáslikőrig.

A kínálatuk itt elérhető.
Címek: Budapest V. kerület, Március 15. tér 4.
Árak: 500 grammos babka 2900 és 2990 Ft

Fotó: KIOSK Budapest

Babkát a Babkából

Csokis babka kandírozott naranccsal és dióval, valamint málnás babka a frontvonalban. A pozsonyi úti kulthely a nevéhez méltón kínál jeruzsálemi kalácsot is húsvétra, és immár a budai oldalon, a Móricz Zsigmond körtéren is elérhetők. Nemesvölgyi Attila és csapata mindent bevet a tavaszi ünnepre: barheszt, foszlós, fonott és koszorúkalácsot is, rugelachot, pastéis de natát és további süteményeket... Ha mellettük döntünk, lesz mit a tejbe aprítani.

A kínálatuk itt elérhető.
Címek: Budapest XIII. kerület, Pozsonyi út 3. és Budapest XI. kerület, Móricz Zsigmond körtér 7.
Árak: 450 grammos babka 2300 (csokis) és 2500 Ft (málnás), 900 grammos babka 4200 (csokis) és 4800 Ft (málnás)

Mákos babkát a Sulyán Cukrászdá(k)ból

A gödöllői és veresegyházi Sulyán Cukrászda több tíz kilométeres körzetben vonzza a vendégeket. Nemrég azzal keltettek feltűnést, hogy "vakcinasüteményeket" kínáltak a veresegyházi cukrászdában többek között kék színű spirulinával és kínai Sinopharm-vakcinát imitáló mousse-szal. A humoros húzás mellett nagy hagyománytisztelők is, a fonott kalács, bejgli, sárga túró mellett mákos babkával is a pultban.

A kínálatuk itt elérhető.
Címek: 2112 Veresegyház, Kálvin út 16. és 2100 Gödöllő, Szabadság tér 8.
Árak: (-)

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram