Egyszerre nagyon ötletes, a kortárs fogyasztói igényekhez igazodó, ráadásul kifejezetten környezettudatos megoldást fejlesztettek ki a svájci bázisú élelmiszeripari konszern kutatómérnökei. A kakaógyártás során a kakaógyümölcs eleddig hasznosítatlan részét, a kakaóbabot borító fehér gyümölcshúst porítják, így adva természetes édesítést a kakaónak – finomított, fehér cukor nélkül. A puha gyümölcshúst eddig részben a kakaóbab feldolgozásához, erjesztéséhez használták fel, de a nagyobb része hulladékként végezte, így a csokoládéfajta esetleges világsikere esetén egy igen ökotudatos és gazdaságos módon fogják édesíteni ezeket a csokikat, jelentősen csökkentve a keletkező élelmiszerhulladékot.
Az első, ezzel a technológiával készülő csokoládé – hol máshol –, mint Japánban fog debütálni idén ősszel egy KitKat termékben. További áthallás a Ruby-csokival, hogy a (természetes módon) rózsaszínű csokoládé szintén a japán piacon jelent meg először – egy KitKat csokiban. A cukormentes, mégis természetesen édes KitKat 70%-os kakaótartalmú bevonattal rendelkezik majd, és méltán tarthat érdeklődést azon fogyasztók érdeklődésére, akik hozzáadott cukortól mentes csokoládét keresnek, művi cukorpótlók nélkül.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.