Hirdetés
Hirdetés

A svájci csokióriás új innovációjának sok rajongó jósolható

SZERZŐ: DiningGuide
2019. július 17.
2017-ben azzal a címmel adtunk hírt a világ legnagyobb élelmiszergyártója nagy hírverést kapott innovációjáról, a Ruby csokiról, miszerint "nem színezéktől rózsaszín az új csokoládé". Maradva az analógiánál: nem a hozzáadott cukortól lesz édes a Nestlé ősszel bevezetett új csokoládéja. Hanem?
Hirdetés

Egyszerre nagyon ötletes, a kortárs fogyasztói igényekhez igazodó, ráadásul kifejezetten környezettudatos megoldást fejlesztettek ki a svájci bázisú élelmiszeripari konszern kutatómérnökei. A kakaógyártás során a kakaógyümölcs eleddig hasznosítatlan részét, a kakaóbabot borító fehér gyümölcshúst porítják, így adva természetes édesítést a kakaónak – finomított, fehér cukor nélkül. A puha gyümölcshúst eddig részben a kakaóbab feldolgozásához, erjesztéséhez használták fel, de a nagyobb része hulladékként végezte, így a csokoládéfajta esetleges világsikere esetén egy igen ökotudatos és gazdaságos módon fogják édesíteni ezeket a csokikat, jelentősen csökkentve a keletkező élelmiszerhulladékot.

Az első, ezzel a technológiával készülő csokoládé – hol máshol –, mint Japánban fog debütálni idén ősszel egy KitKat termékben. További áthallás a Ruby-csokival, hogy a (természetes módon) rózsaszínű csokoládé szintén a japán piacon jelent meg először – egy KitKat csokiban. A cukormentes, mégis természetesen édes KitKat 70%-os kakaótartalmú bevonattal rendelkezik majd, és méltán tarthat érdeklődést azon fogyasztók érdeklődésére, akik hozzáadott cukortól mentes csokoládét keresnek, művi cukorpótlók nélkül.

Forrásunk volt.

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram