Hirdetés
Hirdetés

A svájci csokióriás új innovációjának sok rajongó jósolható

SZERZŐ: DiningGuide
2019. július 17.
2017-ben azzal a címmel adtunk hírt a világ legnagyobb élelmiszergyártója nagy hírverést kapott innovációjáról, a Ruby csokiról, miszerint "nem színezéktől rózsaszín az új csokoládé". Maradva az analógiánál: nem a hozzáadott cukortól lesz édes a Nestlé ősszel bevezetett új csokoládéja. Hanem?
Hirdetés

Egyszerre nagyon ötletes, a kortárs fogyasztói igényekhez igazodó, ráadásul kifejezetten környezettudatos megoldást fejlesztettek ki a svájci bázisú élelmiszeripari konszern kutatómérnökei. A kakaógyártás során a kakaógyümölcs eleddig hasznosítatlan részét, a kakaóbabot borító fehér gyümölcshúst porítják, így adva természetes édesítést a kakaónak – finomított, fehér cukor nélkül. A puha gyümölcshúst eddig részben a kakaóbab feldolgozásához, erjesztéséhez használták fel, de a nagyobb része hulladékként végezte, így a csokoládéfajta esetleges világsikere esetén egy igen ökotudatos és gazdaságos módon fogják édesíteni ezeket a csokikat, jelentősen csökkentve a keletkező élelmiszerhulladékot.

Az első, ezzel a technológiával készülő csokoládé – hol máshol –, mint Japánban fog debütálni idén ősszel egy KitKat termékben. További áthallás a Ruby-csokival, hogy a (természetes módon) rózsaszínű csokoládé szintén a japán piacon jelent meg először – egy KitKat csokiban. A cukormentes, mégis természetesen édes KitKat 70%-os kakaótartalmú bevonattal rendelkezik majd, és méltán tarthat érdeklődést azon fogyasztók érdeklődésére, akik hozzáadott cukortól mentes csokoládét keresnek, művi cukorpótlók nélkül.

Forrásunk volt.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram