Dalnoki Bence nyerte meg a mai napon lezajlott Bocuse d'Or szakácsverseny magyar döntőjét. Veres István visszalépése után őt tartották a legesélyesebbnek a hazai mezőnyből. Az ifjú szakácstehetség a Bocuse d'Or-versenyzés szempontjából az itthon létező legjobb műhelyben, Szulló Szabina és Széll Tamás mellett dolgozik sous-chefként a Michelin-csillagos Stand étteremben. Széll Tamás a valaha volt legsikeresebb magyar Bocuse d'Or-versenyző, a 2016-os Európa-bajnok.
Dalnoki Bence iskolái után azonnal Szulló Szabina és Széll Tamás mellett kezdett dolgozni, és ez volt az első Bocuse d'Or versenye. 2019-ben ő képviselte hazánkat a Chaîne des Rôtisseurs ifjúsági szakácsverseny Calgary-ban, Kanadában megrendezett világdöntőjén.
A magyarországi Bocuse d'Or versenyek történetében először Életműdíjat is kiosztottak.
A kép alatt látható a díjazottak listája.
A magyar döntő kötelező alapanyagai voltak:
- bezdáni fűszerpaprika
- balatoni sudár ponty
- mangalicanyelv
- mangalicatarja
A 2021-es magyar Bocuse d'Or döntő győztesei:
-
Bocuse d'Or Életműdíj: Bíró Lajos
-
Szakmai média különdíj: Dalnoki Bence séf
-
A legjobb commis: Fodor Noel
-
III. helyezett: Adamek Balázs (Diófa Étterem, Székesfehérvár) és Kocsis Marcell commis
-
II. helyezett: Kelemen Roland (Hunguest Hotel Aqua-Sol, Hajdúszoboszló) és Fodor Noel commis
-
I. helyezett: Dalnoki Bence séf és Nyikos Patrik commis
Gratulálunk a győzteseknek és minden résztvevőnek!
A verseny kontinentális döntőjét, a Bocuse d'Or Europe-ot 2022-ben Budapesten rendezik meg.
Tovább olvasok:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2023-ban.