A sörforradalom legnagyobb összefogásával indítja az évet a Gellért Söröző

SZERZŐ: DiningGuide
2016. február 8.
Egy éve figyelünk a 2015 elején megújult Gellért Sörözőre, és ezzel nem vagyunk egyedül. Jó úton jár a söröző csapata, akik a kézműves sörökre specializált ételkínálat mellett többször is kirukkoltak már egy-egy figyelemre méltó gasztro-programmal. Most például olyan kultkocsmákat hívnak meg egy Kocsmavacsorára, mint az Élesztő, az Importer, a Léhűtő és a Marionett.

A Gellért Söröző a Márton napi Borfesztivál gasztronómiai sikere után tehát újabb szenzációs összefogásra készül. Február 19-én és 20-án - az Indoor Sörfesztivál hétvégéjén - a sokfogásos, illedelmes borvacsorák helyett laza és egyedi 5-fogásos sörvacsorát rendez, amire Budapest legmenőbb sörös helyeit hívja meg.
A Kocsmavacsora menüje Budapest kultkocsmáinak közreműködésével készül, akik a rájuk legjellemzőbb ételeket és söröket vonultatják fel, és a házigazda mellett ott lesz az Élesztő, az Élesztő Importer, a Léhűtő-Kézműves Söröző és a Marionett Craft Beer House is.
A fantasztikus fogásokat a Butcher's Kitchen - A Hentes konyhája séfje, Csonka Zsolt és a Gellért Söröző séfje, Frideczky András közösen készítik el. Az estéhez a söröket Pandula Richárd, az Élesztő üzletvezetője és a Brewdapest Brewers egyik tagja válogatta ki.
Lássuk a menüt!
kocsmavacsora2
Welcome drink: Giorgio by Gellért – Bigfoot Sörfőzde Ale 5,2%
Léhűtő
Házi csirkemájas
lencsesaláta, marinált retek, konfitált fokhagyma, friss kenyér
Élesztő Sörműhely: Propaganda Pils 5%
Importer
Savanyú malacragu leves
burgonyagombóc, gyöngyhagyma, uborka
Crate Brewery London: Crate Sour Sour 4,6%
Marionett
Enyhén füstölt makréla
langyos cékla, gribiche saláta
Brewdapest Brewers: First Act American Pale Ale 5,3%
Élesztő
“Pastrami”
melegen füstölt marhahús, lila káposzta krém, savanyított mustármag, parázsburgonya
Brewdapest Brewers: Zodiak Red Rye India Pale ale 6,5%
Gellért Söröző
Mogyórós sörpite
mogyorómousse, sörhab, fekete sörsorbet
Élesztő Sörműhely: Black Mamma Coffee Sout 6%
Az est moderátora: Katona Csaba történész lesz, aki egyben sörtörténész is és előadásai felérnek egy stand up comedyvel. Bemutatkozik Horváth Eszter, az ország legjobb sörcsapolója, és az is kiderül, mitől is lesz valaki az?
A Kocsmavacsora különlegessége az is, hogy igazán ígéretes kombóként, minden sörvacsora jegy magában foglal egy belépőt az Indoor Sörfesztiválra, egy logózott söröskorsóval együtt, amit egyszer szabadon választott sörrel tölthetünk fel a rendezvényen.
Érdemes szót ejteni tehát Magyarország első téli sörfesztiváljáról is, amikor a Gellért Hotel három napig az ország legnagyobb sörkocsmája lesz! Nem kell már télen Csehországba zarándokolni egy jó beltéri sörfesztiválért: idén először a hideg napokban már itthon is belevethetjük magunkat a sör-kavalkádba, méghozzá az első Serfőző Indoor Sörfesztiválon, a Gellért Hotel összes termében február 19. és 21. között.
A kiállítók több mint 100 féle csapolt és üveges sörrel készülnek azért, hogy a torkunk ne maradjon szárazon. Teljesség igénye nélkül az Indoor Sörfeszten megjelenő sörök és sörfőzdék: Barbár, Blanche de Bruxelles, Bohemia Regent, Corsendonk, Floris Kriek, Delirium, Serkentő – Franzberger Sörfőzde, Sümegi Sörfőzde, Zirci Apátsági Manufaktúra, Guinness, Kilkenny, Bombardier, Primátor, Bernard, Bigfoot Sörfőzde, Maissel’s Weisse, Csíki Sör, Fóti Kézműves Sörfőzde, Wells & Young’s Brewery, Robinson Brewery, Brewdog, Flying Dog, Oedipus, Opat, Pardubicky Porter, Postřižinské, Satan, Hedon, Legenda és a sor még közel nem teljes.
A gasztro vonalon továbbhaladva pedig cseh-magyar Sör brunch és Sörvacsora búcsúztatja a sörös hétvégét, ahol a  világhírű 5 csillagos Marienbad-i Nové Lázně Hotel és a világhírű patinás Gellért Hotel vezető séfjeinek finomságai kínálják az alapot az italokhoz.
kocsmavacsora3
További részletek és jegyvásárlás az alábbi linken:
indoorsorfeszt.hu/
kocsmavacsora4

Hirdetés
Tovább olvasok
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram