Hirdetés
Hirdetés

A séflegenda bezárta 3 csillagos éttermét, és 25-30 eurós menüvel jelentkezik – Alain Ducasse Párizsban

SZERZŐ: DiningGuide
2021. július 2.
Megújulásban Alain Ducasse. Miután idén nyáron gyermekkori álmát valósította meg, és fagylaltozót nyitott Párizs 11. kerületében, a Michelin-csillag halmozó francia séfikon most széles körben elérhető ételekben gondolkodik.
Hirdetés

Alain Ducasse tavaly 17 Michelin-csillaggal büszkélkedhetett, a gigászi szám azonban módosulni fog, ugyanis májusban bejelentette legendás három Michelin-csillagos étterme bezárását. A séf nevét viselő intézmény a párizsi Hôtel Plaza Athénée falai között működött, és a Ducasse-birodalom presztízséttermének számított. A 64 esztendős séfnagyság már a nagy vegán boom előtt világhírre tett szert zöldséghangsúlyos stílusával, jelszava volt a Naturalité: a Michelin-kalauz a halak, zöldségek és gabonafélék alkotta szentháromságnak nevezte a konyháját, az étterem teljesítményét pedig a legmagasabb csillagszámmal értékelte.

Alain Ducasse a Finedininglovers híradása szerint a France Infonak adott interjúban beszélt terveiről. A legmagasabb szakmai csúcsot elért Plaza Athénée bezárását követően ugyanis egy lazább és közérthetőbb új étteremmel jelentkezik. Ezalatt ne egy elérhetőbb fine dining éttermet értsünk, hanem egy merőben új műfajt a séfikontól.

Hirdetés
Hogy néz ki ez a gyakorlatban? A céljuk az volt, hogy a Naturalité koncepciót az utcára vigyék. 25-30 eurós menüben gondolkodnak, amely az eddigi legolcsóbb, 210 eurós Plaza Athénée kóstolómenü után több, mint baráti ajánlat.

Többet egyelőre nem lehet tudni a Sapidról, amely gyakorlatilag bármely – akár kelet-európai – ínyenc számára elérhető választás lehet Párizs keleti részén barangolva.

Alain Ducasse, Le Meurice Hotel / Kép forrása: www.alainducasse-meurice.com

Az eddig ismeretes információk szerint az új projektben az ételek 95%-át zöldségek alkotják majd, amin annyira azért nem lepődünk meg. Szintén egy párizsi luxushotelben, a Le Meurice-ben működik Alain Ducasse két Michelin-csillagos étterme is, amelynek konyháján szezononként mintegy nyolcvanféle zöldséggel dolgoznak. Többet egyelőre nem lehet tudni a Sapidról.

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram