A szakma képviselői közül is rendhagyó módon erősen érvelt a francia séflegenda a francia hírügynökség közlése szerint:
"Jelenleg sokkal jobb lenne egy olyan étteremben étkezni, amely egy kicsit is elővigyázatos, mint otthon, amikor (Franciaországban) csak a lakóhelyhez legközelebbi üzletben lehet bevásárolni, ahol mindenki megfogdossa a gyümölcsöket, és az emberek nem viselnek maszkot."
"Biztonságosabb étteremben, mint otthon étkezni Alain Ducasse francia sztárséf, több Michelin-csillagos étterem tulajdonosa szerint, aki azt kérte a francia kormánytól, hogy engedélyezze a felelősségteljes éttermeknek a részleges megnyitást" - fogalmazott az MTI.
"A vendéglátás jobb lesz egészségbiztonság szempontjából (mint az otthoni érkezés). A kormány meghallotta ezt a véleményt. Még meg kell emésztenie, de a tudatra ébredés a vezetőink részéről egyértelműen megtörtént" - mondta a séf, aki szerint a francia éttermek várhatóan június 2. és 20. között nyithatnak újra. A francia kormány korábban azt közölte, hogy a március 15-én hatóságilag bezárt vendéglátóipari egységek újranyitásáról május végén születhet döntés" – közölte az MTI.
Alain Ducasse cégcsoportjához világszerte 34 étterem tartozik, hét országban, három kontinensen, és összesen 17 Michelin-csillaggal büszkélkedhetnek. Mintegy 2000 munkavállalót foglalkoztatnak, és a szakmai képzésben is komoly szerepet vállalnak Franciaországban.
Forrás: MTI
Olvassa el pénteki hírünket is a témában!
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.