Több mint 2400-an jelentkeztek a versenyre a világ minden tájáról, a regionális döntőkbe pedig összesen 135 fiatal séf került be, 12 régió és 50 ország képviseletében.
Idén Koppány Leventét, a Salon étterem sous chef-jét is a továbbjutók között üdvözölhetjük.
Idén augusztustól decemberig az egyes régiók jelöltjei – köztük a magyar versenyző is – a regionális megmérettetésen versenyeznek majd. Itt találhatjuk a Central Europe kategóriára szűkítve a regionális döntősök között Koppány Leventét is a többi közép-európai versenyző körében. Mindegyik régióban független sztárséfekből álló zsűri bírálja el a pályázók fogásait, és választja ki a regionális győzteseket a meghirdetett négy kategóriában. Ennek a zsűrinek a tagja Palágyi Eszter is.
2019 december végére lezárul a négy kategóriában továbbjutó fiatal séfek kiválasztása, ők vehetnek majd részt a 2020 júniusában Bukarestben tartott döntőben. A következő hónapokban minden döntőst egy mentor séf segít majd a fogásaik tökéletesítésében és a nemzetközi döntőre való felkészülésben. Az elmúlt években Sándor Rodrigo érte el a legjobb eredményeket a nemzetközi megmérettetéseken.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.