Hirdetés
Hirdetés

A Pomo D'Oro a világ legjobb 70-je között

SZERZŐ: Lami Juli
2018. június 28.
Ma este fontos díjat vehetett át a Trattoria Pomo D'Oro csapata Rómában. A tizenhat éves múlttal rendelkező budapesti olasz trattoria egy olyan top70-es világlistába került bele, amelyben a legjobb olyan éttermek szerepelnek, ahol pizza is kapható. A díjátadóra a római Cavaliere Waldorf Astoria La Pergola éttermében került sor, ahol a világhírű Heinz Beck a konyhfőnök, a díjazottaknak is ő készíti az ünnepi vacsorát. 
Hirdetés

Fontos tudni, hogy ez egy olyan díj, amely nem a pizzériáknak szól, hanem az olyan éttermeknek, amelyek kínálatában az eredeti pizza meghatározó helyet képvisel

– mondta el Gianni. A díj megalkotója a Ristorazione Italiana Magazine, amelyet 2017-ben az Olasz Kereskedelmi Ügynökság a legjobb magazinnak választott. A tesztelést egy olasz szakmai zsűriből álló csapat végezte, közel két éven keresztül, szerte a világban. A szempontok között szerepelt a jó minőségű olasz alapanyagok felhasználása, az olasz konyha hírének öregbítése, az étterem népszerűsége és megbecsültsége... a fatüzelésű kemence pedig nyilvánvaló alap volt.
Gianni elmondta, hogy az érdem közös, és mindenkinek a munkája benne van, főleg azoké, akik sok-sok éve, vagy a kezdetektől részt vettek az étterem életében. Ami tizenhat éve lehetetlen vállalkozásnak tűnt, ma többezer törzsvendéggel bizonyítja, hogy megért minden beletett energiát. A Pomo D'Orónak az a titka, hogy megmutatja azt, ami tradicionális és olasz, de folyamatosan nyit az újdonságra is. "Számtalan nevet fel tudnék sorolni, akiknek az életük részévé vált a Pomo D’Oro, és így egy nagy család lettünk: Geppo, a testvérem, Jáhner Attila üzletvezető, Rosario Simeoli séf, Stelczer Zoli és Bajnok Norbi, a konyhafőnök helyettesek – mondja Gianni. – Töretlenül keressük az új dolgokat, fejlődünk és szeretjük, amit csinálunk. Szeretünk adni, ami a vendéglátás alapja!"

Munkában a séf, Rosario


 
 
 
 
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram