Hirdetés
Hirdetés

A New York-i Michelin-csillagos étterem a lokálpatrióták pénztárcájára szabja az árait

SZERZŐ: diningguide
2020. december 4.
Adott a The Musket Room New York-i Michelin-csillagos fine dining étterem, Manhattan Nolita negyedében. Az étterembezárások természetesen őket sem kímélték, a nyári kedvező időjárás sokat segített, belső udvarukban folytatódhattak a csúcséttermi vacsorák. Az év második felére azonban ötletes gesztussal kedveznek a környékbelieknek, akik eddig nem biztos, hogy megengedhették maguknak a csillagos élményt.
Hirdetés

A metropoliszban még nem zárták be újra az éttermeket, de az európai intézkedések rájuk nézve sem bíztatóak. A végsőkig kitartanak persze, sokak nem hagytak fel a kiszállítással, a take-away megoldásokkal sem, de ahogy Londonban, úgy New Yorkban is rendszeresen étkeznek kinti udvarokon, teraszokon. Sokan bizalmatlanok még a zárt térben történő aktivitások kapcsán, így maradhat a télikabátos-hőgombás teraszozás és persze sétálós, vagy parkban fogyasztás.

Egy vacsora az étteremben

Hetekkel ezelőtt, meglepő időpontban nyitott például egységet a Bryant Park mellett az Angelina, Coco Chanel kedvenc cukrászdája is. Ők egyértelműen a közpark embereire építenek.

A The Musket Room egy sűrűn lakott negyedben található és ezidáig, ahogy a világ számos topétterme, kizárólag esti vacsorákat bonyolítottak. A mindent borító járvány őket is új vizekre terelte: nemrégiben egy 1968-as, gyönyörűen karbantartott kisteherautót állítottak be az éttermük elé, ami jelenleg egészen más tematikára épít, mint a benti konyha.

Fotó: The Gothamist

Michelin-csillagos étteremtől nem megszokott ez a fajta profil, de a forgalmuk az enyhítések ellenére meg sem közelíti a koronavírusos idők előtti forgalmat. Nem titkolt vágyuk, hogy a környék megszámlálhatatlanul sok étterme közül kitűnhessenek és professzionalitásuk és csillaguk ellenére elérhetőbb árszabású street foodot árulhassanak, kifejezetten a helyieknek.

Fotó: The Gothamist

A kisteherautó portékáit Mary Attea és Camari Mick készíti. Mick olyan helyeken bizonyított cukrászséfként, mint a háromcsillagos Le Bernardin és Thomas Keller TAK Room-ja. Vagyis valóban csúcsúminőségű szendvicseket, péksüteményeket árulnak a The Musket Room előtt.

Fotó: The Gothamist

Almás brûlée fánk, ropogós, szilánkokra törhető héjjal, édesburgonyás buci, gombás töltelékkel, miso-karamell cookie, katsu szendvics, pain perdu,  és további napi ajánlatok közül válogathatnak Nolita lakói.

Forrás: 1

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram