Hirdetés
Hirdetés

A Múzsa még meg sem nyitott, amikor a CNN a világ legszebb bárjai közé válogatta a Kollázst

SZERZŐ: DiningGuide
2020. október 28.
Szentpétervár, London, New Orleans, Toronto, Sydney, Bali, a Maldív-szigetek, Zambia, Fokváros... A CNN Travel szerzőjét nem érheti az a vád, hogy egy-két felkapott térségre korlátozta volna az érdeklődését. A világ 50 legszebb szállodai bárját bemutató friss kötetében helyet kapott a budapesti Kollázs Brasserie & Bar is a Gresham-palotában – a megjelenés pikantériája pedig, hogy a könyv készültekor még nem adták át a budapesti Four Seasons új ékét, a Múzsa koktélbárt.
Hirdetés

Világszinten a legkevésbé sem könnyű a legjobbak közé kerülni, és olyan ligában versenyezni fényűző helyekkel, ahol Dubaj, Moszkva, New York, Los Angeles, Szingapúr, Sanghaj és Tokió is épp úgy érvényes induló, mint Budapest.

Ennek ellenére a Lánchíd pesti hídfőjénél álló Gresham-palota étterme és bárja, a Kollázs rendszeresen bekerül a világ legszebbjei közé – teljes joggal.

A szálloda homlokzata / Fotó: Kollázs Brasserie & Bar

Az amerikai CNN Travel írója, a Behind the Bar: 50 Cocktail Recipes from the World's Most Iconic Hotels című kötet szerzője, Alia Akkam kétlaki életet él, bázisa New York és Budapest. Bizonyára ennek is köszönhető, hogy a szerkesztőség fókuszában vannak a magyar főváros szépségei és finomságai is. Ugyancsak a CNN Travel foglalkozott 2018 decemberében egy országimázsvideóval felérően vonzó néhány perc keretében a Gerbeaud Kávézóval és Cukrászdával, azon belül cukrászati büszkeségünkkel, a dobostortával is. Itt megnézhető.

És ha már büszkeségek: a Gresham-palota Budapest gazdag szecessziós múltjának képviselője, a tökéletesen restaurált épület belül a főváros egyik legimpozánsabb terét nyújtja. A Four Seasons luxusszálloda-lánc kötelékében működő Kollázs Brasserie & Bar execitive séfje Győrffy Árpád, vezető bártendere Farmasi Attila, sommelier-je Becker Gábor. Idén nagyon sokat tett azért a szálloda éttermének és bárjainak csapata, hogy több magyar vendég számára tegyék vonzóvá az ötcsillagos hotel vendéglátását, a tematikus napok, az ebédmenü vagy a vasárnapi zenés villásreggeli is őket szólítja meg.

Fotó: Kollázs Brasserie & Bar

Az október közepén megjelent kötetben minden szállodai bárból ajánl a szerző egy signature koktélt is, a Kollázsból a Füstös erdő fantázianevűre esett a választása. A Smoky Forest fő összetevői a mezcal, vérnarancs és fenyőmag, a füstösséget pedig a mezcal hozza, ez az agavé alapú mexikói alkoholos ital, amelyet fatüzelésű üstökben, kétszeres lepárlással készítenek. A Kollázsban igen látványosan, aromafüstfelhővel borítva szervírozzák, és azzal a kérdéssel ajánlja a koktéllap, hogy ez lesz az új kedvenc Margaritád? Íme.

Fotó: Kollázs Brasserie & Bar

A CNN Travel szép kiállítású kötetét beszerezve ábrándozhatunk jövőbeli utazásainkról – a Kollázs Brasserie & Bar azonban itt van, az országhatárainkon belül.

Kapcsolódó írásunk:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram