Hirdetés
Hirdetés

A MoszkvaTéЯ ikonikus fogásaira immáron este is betérhetünk a Fő utcába

SZERZŐ: Szász Eszter
2022. november 16.
Szerda déltől a hagyományokat megtartó, de kibővített étlappal, táblás ajánlatokkal és jóval hosszabb nyitvatartással újul meg a MoszkvaTéЯ Bisztró, amely a tavaly januárban bezárt Hold utcai piacról idén nyáron a Vízivárosba, a Fő utca 30. alá költözött.
Hirdetés

Nem csak az étlap újul meg, hanem a nyitvatartás is, hiszen az Arany Kaviár „kistestvére” immáron 12-től 22 óráig szervizszünet nélkül üzemel, így nem csak ebédre, hanem vacsorára is be lehet ülni a MoszkvaTéЯ Bisztróba. Molnár Attila, az Arany Kaviár és a MoszkvaTéЯ társtulajdonosa szerint az újranyitás egészen csendesen zajlik, mégis bízik abban, hogy a fogásoknak köszönhetően nem csak az orosz konyha szerelmesei figyelnek fel az eseményre.

Nyíri Sándor (Szása) és Molnár Attila a két tulajdonos

A fine diningot vivő Arany Kaviár újrapozícionálásával a gourmet étterem 30 éves ikonikus népi fogásait vitték át először a Hold utcai piacon 2015-ben nyitott MoszkvaTéЯ Bisztróba, majd piac bezárása és a Covid-világjárvány alatti kényszerű bezárást követően az első kerületi egykori kapucinus kolostorban újranyitott egységbe. Az orosz klasszikusokat, de igazából az egész volt Szovjetunió gasztropalettáját felvonultató ételeket Molnár Attila és Nyíri Szása tulajdonosok közösen álmodták meg, majd ültették át a bisztró étlapjára. 

A mostani MoszkvaTéЯ nem csak a nyitvatartásban lépett szintet, hanem a vendégélmény szempontjából is, ahova nem csak egy gyors ebédre, hanem vacsorára is betérhetünk. Ezek az ételek most elegánsabb, de mégis kötetlen bisztrókörnyezetben mutatkoznak meg a Budai Vár aljában.

Borscsleves/ Fotó: Fekete Antonio / Designfood

A késő őszi újranyitás sem véletlen, hiszen ezek a tradicionális MoszkvaTéЯ-ben kínált ételek nem kifejezetten nyári kánikulai fogások. Az olyan ikonikus ételek, mint a hússal töltött pelmenyi, vagy a borscsleves inkább a hűvös, hideg napokre valók, amelyet mindenképpen érdemes kipróbálni. 

Garnélával töltött pelmenyi lazackaviárral / Fotó: Fekete Antonio / Designfood

Amit viszont szinte kötelező, az az Arany Kaviár étlapjáról korábban levehetetlen eredeti kijevi csirkemell, amely a Dining Guide nagy rántotthús-válogatásába is bekerült. A másik ikonikus fogás a klasszikus Sztroganoff bélszín. Az étlapon szerepel még a szintén nagy kedvenc besütött harcsafilé, amely tejfölös sajttal sül, és semmiképpen nem szabad kihagyni a szintén ikonikus fogásnak számító lazacot cári rizzsel, amelyben a rizs tulajdonképpen vörös kaviárral tálalt rizottót takar. Bár a blini, vagyis az orosz palacsinta kaviárral inkább reggeli, mégsem maradhatott le az étlapról, nyugodtan ehetjük egy laktató Szoljanka leves után is, ahogy a hússal töltött pelmenyit vagy piráskit. Az étkezés végén pedig mindenképpen kóstoljuk meg a szirnyikit vagyis a sült túródesszertet vagy a szintén ikonikus orosz ünnepi mézes süteményt, a medavikot.  

Kijevi csirkemell / Fotó: Fekete Antonio / Designfood

A MoszkvaTéЯ ünnepi asztala nem csak ünnepekre

A Fő utcai bisztró legnagyobb újdonsága a most legnépszerűbb, sharing koncepcióra épülő ünnepi asztal, amelyet nevéből és stílusából adódóan minimum két főre lehet foglalni. Ez egy menüsor, amelyet nem lehet csak az utcáról betérve kiválasztani, hanem csak előrendeléssel kérhető. És hogy mit foglal magában ez az ételsor? Először is hideg és meleg fogásokat vegyesen, amelyek egy időben kerülnek az asztalra. A menü többféle előételt tartalmaz, amelyek mindegyike az étterem ikonikus, signature fogásai közül kerül ki, ezután kétféle levest, kétféle főételt és egyféle desszertet lehet választani. Az itt töltött időben nem csak az ünnepekre hangolódhatunk, hanem a hétköznapokat is ünnepivé tehetjük.

MoszkvaTéЯ Bisztró

Cím: Budapest, I. kerület, Fő utca 30.

A MoszkvaTéЯ Bisztró Facebook és weboldala

Tovább olvasok:

 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram