Hirdetés

Miskolcban van lendület gasztro fronton, ez nem is kérdés. Év elején a szakmailag egy húron pendülő helyi vendéglátósok klaszterbe tömörültek, a harapnivaló programok pedig sűrűsödnek.

Hirdetés

A klasztertől függetlenül az Anyukám Mondtás Dudás-fivérek elkezdtek aperitivózni, és természetesen nem csak a saját örömükre, hanem közüggyé téve ezt a dicséretes itáliai szokást: előző pénteken jelentkeztek a “Secondo Aperitivóval”, amire stílusosan a hazai bárosok egyik legjobbika, a Boutiq’ Bar és maga Nagy Zoltán volt hivatalos.
Olvassa el cikkünket az aperitivo intézményéről! Egy kis vacsora a nagy vacsora előtt – Gianni az aperitivo kultúráról mesél

Alapul a klaszter

A városban a Pizza, Kávé, Világbékéről nevezetes Dudásékon kívül – akik talán kimondva-kimondatlanul is egyfajta hajtómotorként üzemelnek a régióban – a klaszter alapítói a Végállomás Bistorant, a Drót Bisztró, A Leves, a Népkerti Vigadó és Söröző, a Desszertem és a Hotel Tókert. Eddig az I. Miskolci Piknik a Népkertben címen futó rendezvénnyel jelentkeztek, és jól sejtjük, hogy folytatása következik a pizzasütő kemencét, BBQ-t, tortillát, lecsót, palacsintát és mindenféle földi jót a parkba exportáló közösségi eszegetésnek.
Míg a következő népkerti piknik időpontját kitűzik, addig is minden pénteken a MÜHA GasztroPLACC jelentkezik este 6 órától a Művészetek Háza előtti téren, szintén a klaszter szervezésében. Étel, ital, zene garantált, a többi már a kedves egybegyűlteken múlik.
Jó szívvel ajánlunk minden nívós helyi összefogást: a Miskolci Gasztro Klaszterhez itt lehet csatlakozni!
Képek a piknikről:
Dudás Szabolcs / Anyukám Mondta

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS