Hirdetés
Hirdetés

A Michelin-kalauz talán most rendezte sorait? A legolcsóbb csillagos elveszítette minősítését

SZERZŐ: DiningGuide
2021. október 14.
Hawker Chan. 2016 óta a legolcsóbb, bárki által elérhető Michelin-csillagos ételt szolgálták fel, most a Hawker Chan elvesztette a gasztronómiai elismerést.
Hirdetés

A Hawker Chan nem került fel a Michelin Guide Singapore 2021-es listájára. A Michelin-csillagok bejelentésére szeptember 1-jén került sor, a díjátadót pedig virtuálisan közvetítették, így sokaknak feltűnt, hogy a Hawker Chan képviselete hiányzik a meghívottak közül – bár meglepni már kevesebbeket sikerült ezzel. Hiszen a francia abroncsgyártó cég furcsa lépését, hogy a Michelin-csillagot adtak a Hawker-láncnak, széles körben reklámfogásnak tekintették.

Chan Hon Meng a Hawker Chan későbbi alapítójának eredeti standja a Chinatown Complexben állt, és Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodles néven ismerték. Ez a büfé nyerte el 2016-ban az országban akkor debütáló Michelin szingapúri kiadásának első csillagát. Az itt kínált ételeket 2,50 dollárért, ami 800 forintnak felel meg, árulták, így nem csoda, hogy tömegeket vonzott a világ legolcsóbb Michelin-csillagos étkezése.

Fotó: Hawker Chan Singapore Facebook

Chan hamarosan üzletre lépett a Hersing Culinary-val, ami egy a világ leghíresebb márkáinak menedzselésére szakosodott cég, és 2016 októberében már a Hawker Chan- brandet létrehozva szerepelt a piacon, egy hónappal később pedig már meg is nyitotta első gyorséttermi koncepcióval működő éttermét a Smith Street mentén. Itt azonban már Chan és szakácscsapata már más ételeket is felszolgált, mint például a char siew, ami sertésbordát takar. Az üzletből gyorsan lett franchise, az öt szingapúri stand mellett 14 másik éttermet üzemeltetnek hat különböző országban, köztük Thaiföldön, Tajvanon és a Fülöp -szigeteken.

Fotó: Hawker Chan Singapore Facebook

Mint széles körben ismert, a Bib Gourmand-rt szintén a Michelin hozta létre 1997 -ben, pont azért, hogy valamilyen elismerést tudjanak adni azoknak a helyeknek is, amelyek „jó áron” és „egyszerűbb főzési stílusban” kínálnak minőségi fogásokat. A 2021 -es szingapúri kalauz jelenleg 69 ilyen helyszínt tartalmaz, és ezek nagy része Hawker stand. Az, hogy az útmutató eddig miért tartott fenn az étteremlánc standjai közül egyet mégis a csillagos listáján sokak számára megkérdőjelezhető döntés volt.

Fotó: Hawker Chan Singapore Facebook

Számos iparági bennfentes, köztük szakácsok is mérlegeltek, mondván, hogy a Michelin -csillag komolyabb kitüntetésnek számít annál, hogy egy gyorsétteremlánc standjának oda ítélhetnék és a Bib Gourmand elismerés ebben az esetben megfelelőbb lenne, és ezt a közvélemény is támogatta a különböző közösségimédia felületeken. Többen azt javasolták, hogy a Michelin inkább kérje ki a Hawkerről és a hozzá hasonló street food standokról a helyiek véleményét, ha a cég azt akarja, hogy a nyilvánosság komolyan vegye a gasztronómiai kalauzt.

Forrás: 1, 2, 3

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram