Hirdetés
Hirdetés

A masszív brandek nem pihennek: jön Salt Bae következő étterme

SZERZŐ: DiningGuide
2020. augusztus 4.
Néhány évvel ezelőtti berobbanásakor kérészéletű karriert jósoltak neki. Salt Bae 2017-ben tett szert világhírnévre mutatványos steakszervírozásával, és szakmai berkekben sokat nem adtak az egynyáron túl tartó sikeréért. Márpedig 2020 közepén az Egyesült Államokban éttermet nyitni feltétlenül figyelemreméltó eredmény. Nusret Gökçe nem pihen.
Hirdetés

Nusret Gökçe, azaz Nusr-et videója 2017 elején indult hódító útra az interneten. A jóképű, hosszú hajú török srác egyszerre flegma és koncentráló arccal, kerek napszemüvegben, hófehér pólóban szelte úgy a steaket, ahogyan valószínűleg bármelyik szakács tudná, ő mégis macsó szintre emelte. A teátrális mozdulatokat követte a bűvészi sószórás, az Instagram, majd pedig az egész internet népe imádta.

Egy egészen friss videó a sózóművésztől:

View this post on Instagram

Hirdetés

🇹🇷❤️🇬🇷Kavurmakii #saltbae #saltlife #salt

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) on

Salt Bae története igazi amerikai sztori. Szegény török család leszármazottja, aki tehetségénél és munkájánál fogva lett ismert, mára sokszoros étteremtulajdonos, üzletember és showman. A szakmából sokan fintorogtak (és fintorognak) teljesítményét látván, de tetszik vagy sem,  az eredetileg hentes végzettségű Nusret Gökçe kivívta a közönség szeretetét és hűségét is, hiszen egymás után nyitotta éttermeit, még ha a kritikusok fanyalogtak is.

"Salt Bae új, manhattani éttermét, A Nusr-et Steakhouse-t ízekre szedték a kritikusok" – írtuk 2018-ban. "A beszámolók nem sok kétséget hagynak bennünk:

a hely nem elsősorban a konyha teljesítményére, hanem sokkal inkább egy gegen alapuló performanszra épít.

A GQ Magazin szerint a felszolgált steak nem csak unalmas volt, hanem rágós is, az Eater szerint ízetlen és gumiszerű. Az élményt az sem tudta feldobni, hogy Salt Bae személyesen is megjelent az asztalnál: a beszámolók szerint az unásig ismételt mozdulatsor élőben már nem igazán hozza lázba az embert.
Mindehhez a New York-i átlaghoz képest is elszállt árak társulnak. A New York Post beszámolója szerint gigantikus lehúzásról van szó. A tomahawk, vagyis a hosszú csonttal vágott rib-eye steak 275 dollárba (azaz 68 ezer forintba) kerül. Ezenkívül akik meg lettek volna elégedve a húsfelhozatallal, azok is sérelmezték a köretek, a saláták, illetve az italok minőségét."

@Salt Bae Official Facebook

Később a 2019-es ügye kapcsán ment nagyot a sajtóban:

Most azonban a jelentősen megtépázott amerikai gazdasági helyzetben Beverly Hillsben nyit új éttermet a steakmágus, akinél hírességek és influenszerek tömegei szeretnének becsekkolni egy fotónyi/videónyi hírnévért. A piac dönt, hiszen az USA-ban közel sem rózsás a helyzet, és a Covid-fertőzöttek száma alapján bármikor újabb szigorítások jöhetnek.

Jelenleg Törökországban 7 étterme van, az Egyesült Arab Emírségekben kettőDohában, Mykonos szigetén (Görögországban), Miamiban, New Yorkban egy-egy steakhouse működik a márkanév alatt. A kínálat világszerte megegyezik, a steakválasztékon túl ötféle birkahús közül választhatunk, de húsgolyókat, hamburgereket, autentikus török kolbászt és török édességeket is kínál a közel-keleti ország leghíresebb hentese.

Forrás.

Ne hagyja ki kapcsolódó írásunkat sem!

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram