Hirdetés

Az először tavaly kiadott bangkoki kalauz jövőre tovább bővül, új thaiföldi helyszíneket is értékel a thai Michelin Guide. Bangkok és környékén kívül két népszerű dél-thaiföldi turistacélpont, Phuket és a szomszédos Phang Nga is bekerül az év végén megjelenő, 2019-es thai kalauzba.

Hirdetés

A Thai Turisztikai Hivatal az utóbbi években minden követ megmozgat, hogy a látogatók többé ne csupán a türkizkék tenger, pálmafák és a fehérhomokos tengerpart országaként tekintsenek Thaiföldre.

A délkelet-ázsiai országot nemzetközileg is elismert, gourmet úticélként szeretnék pozicionálni.

A tervek szerint a 2019-es kiadás Bangkok belső kerületei mellett a thai főváros környékét is értékeli majd, valamint Thaiföld déli részén fekvő területek is bekerülnek a kalauzba. Az Andamán-tenger partján fekvő, a turisták körében népszerű Phuket és Phang Nga a Michelin indoklása szerint kitüntetett figyelmet érdemelnek. A frissen halászott tengeri finomságokban bővelkedő régió ugyanis igazi gasztronómiai olvasztótégelynek számít: Malajzia közelségének köszönhetően maláj, kínai és indiai behatás is jól érzékelhető errefelé.

Forrás: phuket.com

2018-ban összesen 17 bangkoki étterem érdemelt ki csillagot. A Michelin legmagasabb kitüntetésének számító három csillagot egyelőre még egy thai étterem sem kapta meg. 2 csillagosra összesen három helyet értékeltek, amelyek közül érdekes módon egyik sem visz thai konyhát. Gaggan Anand modern indiai konyhája mellett két klasszikus Michelin-favoritot, egy japán és egy francia éttermet találunk. A díjazottakból kiindulva a Michelin a thai gasztronómiát különösen „utcaszinten” tekinti erősnek. Bangkok kiemelkedő street food létesítményeinek ugyanis külön szekciót szenteltek a kalauzban, Jay Fai, vagyis a “bangkoki szupernagyi” közel sem fine dining szintű, szerény, hétköznapi étkezdéje pedig sokak meglepetésére csillagot kapott a Michelintől.
Olvasta már korábbi cikkünket a témában? A bangkoki szupernagyi csillagot érdemelt Michelintől
Forrás.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS
Tovább olvasok