Hirdetés
Hirdetés

A MAD 5 legjobb mondatai

SZERZŐ: DiningGuide
2016. szeptember 2.
A napokban zárult a MAD 5, a gasztro-szimpózium, amit a koppenhágai Noma séfjének, René Redzepinek az ötlete nyomán évente rendeznek meg. A színpadon neves szakácsok, tudósok, vállalkozók és egyéb, a gasztronómiában dolgozók beszélgetnek, tartanak előadásokat. Az idei MAD témája a környezetvédelem és a gasztroipar kapcsolata volt, a fellépők pedig többek között Alex Atala, Carlo Petrini, […]
Hirdetés

A napokban zárult a MAD 5, a gasztro-szimpózium, amit a koppenhágai Noma séfjének, René Redzepinek az ötlete nyomán évente rendeznek meg. A színpadon neves szakácsok, tudósok, vállalkozók és egyéb, a gasztronómiában dolgozók beszélgetnek, tartanak előadásokat. Az idei MAD témája a környezetvédelem és a gasztroipar kapcsolata volt, a fellépők pedig többek között Alex Atala, Carlo Petrini, Jose Andres, Michel Troisgros és mások voltak. A fesztiválon sok figyelemreméltó gondolat hangzott el, ezekből válogattunk.
Alex Atala: A gasztronómia az a határmezsgye, ahol a természet a kultúrával találkozik.
Michel Troisgros: 1976-ot írtunk, és valószínűleg mi voltunk az első étterem, amelyikben étkezőasztal volt a konyhában.
Carlo Petrini: Hatékonyság, termelékenység, vezetés és versengés – szép szavaka egy kisvállalkozás számára, de tönkreteszik a világot.
Jair Tellez: Készíthetsz mexikói fogásokat egy Toyotában is, ha mexikói vagy.
Carlo Petrini: Ne feledjék, a gasztrokultúrát a nők alkották meg!
Jose Andres: Nem éttermeket nyitunk, hanem történeteket mesélünk.
Jose Andres: Ne félj attól, hogy a csapatod lássa gyengeségeidet is.
Trevor Gulliver: A szupermarketben nincs választásunk.
Angela Dimayuga: Nem csak a túlélés érdekel. Kreatívan és fenntartható módon akarok élni.
Eric Archambeau: Ma az Egyesült Királyságban 9 répának van annyi tápértéke, mint 1950-ben 1 répának.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram