A Városmajor melletti Budai Pékség kistestvére a Budai Kettő, ahol a Marmorstein pékség kenyerei és péksüteményei is kaphatók, meg mindenféle napi finomságok.
Kényelmes, hangulatos sarki pékség és kávézó, ahová szívesen ül be az ember dolgozni vagy tanulni, de a kinti kis terasz is nyugodt, még akkor is, ha egy Joel nevű, túlbuzgó amerikai életművész szórakoztatja az embert, miközben a magyar és az amerikai lét különbségeit boncolgatja. Szóval ahhoz képest, hogy egy utcányira van a körúttól, meglepő, hogy a kis sarok milyen jól kikapcsol.
A péksütemények frissek, vajasak, finomak, pici pékséghez képest nagy választékkal (többféle kenyér, kiflik, croissant, kakaós csigák, pekándiós juharszirupos fonat!!! és társaik), vannak szendvicsek bagelből, croissaint-ból, különböző sós péksütemények. Ami viszont végképp meggyőző volt, az a napi torta: mákos guba torta formában.
Tudjuk, hogy a mákos guba nem a világ legbonyolultabb édessége, tudjuk, hogy pont jó arra, hogy az előző napi szikkadt kiflit újrahasznosítsák, de ha ilyen jól csinálják, akkor hajrá, mákos gubát mindenhova. Szaftos, puha, nem hajlott zavaróan édesbe, friss volt a mák, így nem keserítette meg a süteményt, és egy kis citrushéj dobta fel az egészet. Bármikor enném újra.
Tehát reggelire Budai Kettő: kedves kiszolgálás, finom péksütemények, tisztességes kávé, és ezeket már reggel héttől lehet csapatni, de ebédszünetre vagy csak úgy, délutánra is teljesen jó kikapcsolódni. De ilyen mákos gubára azért szívesen ébrednénk, akár reggel hétkor is.