Hirdetés
Hirdetés

A legjobb reggelik nyomában - Budai Kettő

SZERZŐ: DiningGuide
2016. március 14.
Új sorozatunkban a legjobb reggeliket keressük hétről hétre: az első állomás a csendes Varsányi Irén utcai Budai Kettő, ahol még hidegben is volt kedvünk kiülni egy tejes kávéval és a péksüteményekkel.
Hirdetés

A Városmajor melletti Budai Pékség kistestvére a Budai Kettő, ahol a Marmorstein pékség kenyerei és péksüteményei is kaphatók, meg mindenféle napi finomságok.
budai kettő
 
Kényelmes, hangulatos sarki pékség és kávézó, ahová szívesen ül be az ember dolgozni vagy tanulni, de a kinti kis terasz is nyugodt, még akkor is, ha egy Joel nevű, túlbuzgó amerikai életművész szórakoztatja az embert, miközben a magyar és az amerikai lét különbségeit boncolgatja. Szóval ahhoz képest, hogy egy utcányira van a körúttól, meglepő, hogy a kis sarok milyen jól kikapcsol.
budai kettő reggeli croissant
 
A péksütemények frissek, vajasak, finomak, pici pékséghez képest nagy választékkal (többféle kenyér, kiflik, croissant, kakaós csigák, pekándiós juharszirupos fonat!!! és társaik), vannak szendvicsek bagelből, croissaint-ból, különböző sós péksütemények. Ami viszont végképp meggyőző volt, az a napi torta: mákos guba torta formában.
mákos guba budai kettő
Tudjuk, hogy a mákos guba nem a világ legbonyolultabb édessége, tudjuk, hogy pont jó arra, hogy az előző napi szikkadt kiflit újrahasznosítsák, de ha ilyen jól csinálják, akkor hajrá, mákos gubát mindenhova. Szaftos, puha, nem hajlott zavaróan édesbe, friss volt a mák, így nem keserítette meg a süteményt, és egy kis citrushéj dobta fel az egészet. Bármikor enném újra.
Tehát reggelire Budai Kettő: kedves kiszolgálás, finom péksütemények, tisztességes kávé, és ezeket már reggel héttől lehet csapatni, de ebédszünetre vagy csak úgy, délutánra is teljesen jó kikapcsolódni. De ilyen mákos gubára azért szívesen ébrednénk, akár reggel hétkor is.
 
 
 
 
 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram