Hirdetés
Hirdetés

A legjobb reggelik - Double Shot

SZERZŐ: N.Zs.
2016. március 31.
Amikor októberben megnyitott a My Green Cup a Pozsonyi úton, azt hittük, itt már nem fér el több jó kávé. Néhány hónapja viszont megnyitott a Double Shot, és sikerült újat hoznia.
Hirdetés

Nem is csak újat, hanem kiemelkedően jót, és ez nem csak egy első benyomás: hónapok óta járunk vissza és egyszer sem okozott csalódást, úgyhogy a legjobb reggelik közt a helye, akkor is, ha nem kifejezetten a szendvicsért vagy a sütiért megyünk vissza.

Flat white

Flat white


A kávé elképesztően jó. Nem úgy jó, hogy oké, még egy kézműves-háztáji-nagyonsavas kávé, ami egyszer-egyszer jól esik, de többször nem kívánja az ember - a presszó például olyan, hogy azzal is megszeretteti a kávét, aki előtte nem kedvelte (nem túlzás, tényleg). Always make double, don't make trouble: a sima presszó is dupla, de milyen.

Posted by Double shot on Thursday, 21 January 2016
Selymes, sűrű, és egészen kakaós-csokoládés, feketeribizlis, karakteres, de mégsem bántóan savas. Ezért működik jól tejjel is, a flate white ütős, de a bulletproof nevű kókuszolajos kávé (amit a tibeti jakvajas tea ihletett és mostanában mindenki megőrül érte) is nagyon rendben volt.
bullet proof double shot
 
A szuper kávé mellett persze enni is lehet, frissek a szendvicsek (mi egy sonkásat próbáltunk), jól esik mellé a saláta, és ha kérjük, meg is melegítik (ha épp nem frissen jön ki a sütőből a bagett).
szendvics double shot
Jól csúszik, az ízek rendben vannak, de ha már kávéfronton ilyen erősek, érdemes lenne eggyel jobb minőségű alapanyagokkal dolgozni, mert ugyan a bagett és a belevalók összhangban voltak, egy házi pestoval közelebb kerülnek a kávé minőségéhez. A szendvicsek mellett vannak házi és mentes sütemények, óriás csokis kekszek (a diós-csokoládés!), egy házi zabpelyhes csokoládésat kóstoltunk - az állaga tökéletes volt, a rumtól viszont lett egy kis kókuszgolyós hatása, ami inkább szórakoztató, mint zavaró.
süti double shot
Összességében, a Double Shotba ezután is járni fogunk, mert kiváló a kávé, a kiszolgálás kedves, közvetlen, de egyáltalán nem tolakodó: a srácok mindenre figyelnek, a pulton lévő tisztított víztől a kreatív pecsételős hűségkártyáig. A kicsi helyhez képest nagy a választék, de a legfontosabb (és a legnehezebb), hogy a kezdeti felfelé ívelés nem kókadt, mert stabilan hozzák ugyanazt a kiváló minőséget.


Csak a lépcsőn kell vigyázni lefelé.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram