Hirdetés
Hirdetés

Az egyik leghíresebb pastramis pop-up étteremmel jelentkezik

SZERZŐ: DiningGuide
2019. augusztus 25.
Nem állítjuk, hogy tömeget fog megmozgatni a hírünk, de ha valakit ezekben a napokban éppen Chicagóba vet a jó sorsa, ki ne hagyja a Katz’s Delicatessen pop-up éttermet!
Hirdetés

Az amerikai-zsidó étkezési kultúra klasszisa a pastrami. Itthon még mindig űrt képez ez a kategória, ezért most is csak egy tengerentúli eseményt tudunk ajánlani a kissé túlméretezett, szaftos hústoronyszendvicsek kedvelői számára. Az ikonikus New York-i étel olyan legendás éttermekhez köthető, mint a mára már bezárt Carnegie Deli (a név tovább él, de az eredeti üzlet nem) vagy a mind a mai napig működő Katz’s Delicatessen. Ha másról nem, az emlékezetes filmjelenetről beugorhat a Katz's: a Harry és Sally című vígjátékban Meg Ryan itt produkálja azt a bizonyos megjátszott orgazmust, ami felejthetetlenné tette ezt az egyébiránt inkább felejthetető kategóriájú filmet.

Jelenet az 1989-es Harry és Sally c. filmből

A Lower East Side-on található Katz's valódi étteremmatuzsálemnek számít, amerikai mércével számítva különösen, hiszen 1888-ban alapították. A Katz's pop-up körútba kezdett, és Los Angeles után augusztus 28-31-ig Chicagóban kínálják a világhíressé lett pácolt-füstölt-gőzölt marhaszegyes szendvicsüket. Mit is kívánhatnánk az európai rajongóknak? A Katz's Deli pop-up események felbukkanását az öreg kontinensen.

Olvasta már a Carnegie Deli történetét?

 

 

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram