Hirdetés
Hirdetés

A La Subida vacsora

SZERZŐ: Lami Juli
2016. március 17.
A Kistücsökbe látogató La Subida menüsora olyan, mint egy jól megkomponált, szélesvásznú színes filmetűd. Nagyszabású és egészestés, vannak erős, emlékezetes pillanatai, egy filmfesztiválon azonban nem a főversenyben szerepelne. Ez viszont semmiképp sem ellene szól, sőt. Az igazi kincsek sokszor nem a legnagyobb rivaldafényben ünneplik magukat.
Hirdetés

Először egy izgalmas salátaételt kóstolok, amely goriziai vörös cikóriából, articsókából, cormons-i sajtból és fürjtojásból áll, melynek ízesítését a felszolgáló az asztalnál fejezi be, szőlőecet permetével.

Goriziai cikória, articsóka és comonsi sajt  fotó: Szindbád az Utazó

Goriziai cikória, articsóka és comonsi sajt fotó: Szindbád az Utazó


A lágy fürjtojás krémessége, az érlelt kemény sajt enyhén sós, érett íze, és a sok-sok friss zöldség a szőlőecetnek köszönhetően kerül harmóniába egymással. Nagyon könnyed, friss saláta, tökéletes időzítés a tavasz első napjaira.
Kukoricalisztből készült tolltészta, a tavasz első hajtásaival fűszerezve, nyúlhússal tálalva fotó: Szindbád az Utazó

Kukoricalisztből készült tolltészta, a tavasz első hajtásaival fűszerezve, nyúlhússal tálalva fotó: Szindbád az Utazó


Következik egy kukoricalisztből készült tolltészta, a tavasz első hajtásaival fűszerezve, nyúlhússal tálalva. Nosztalgikus hangulatú étel, amit a nyúlhús miatt érzett lelkiismeret-furdalás miatt csukott szemmel kell végigennem. Így még jobban érezhető a mezze penne kukorica íze, a kifejező ízű nyúlhús és a napsütötte paradicsom, az olíva és a tavaszi hajtások zsenge, finom játéka.
Mezei füvekkel töltött tortellini és érlelt Montasio sajt fotó: Szindbád az Utazó

Mezei füvekkel töltött tortellini és érlelt Montasio sajt fotó: Szindbád az Utazó


A menü egyik legizgalmasabb pontjához érünk: a mezei füvekkel töltött tortellini és érlelt Montasio sajt játssza a főszerepet a következő tányéron. Jól elkészített házi töltött tészta szép tálalásban. A tányéron nagyon sok íz találkozik, az al dentére főzzött tésztában mély ízű, finom csalános spenótkrém rejtőzik, a tortellinik alatt „elterülő” érlelt sajtszósz gazdag, finom lágysága és a csicsóka chips szilánkos roppanása csak fokozza a hatást.
Sorbé a Sirk család saját ecetéből  fotó: Szindbád az Utazó

Sorbé a Sirk család saját ecetéből fotó: Szindbád az Utazó


A Sirk család különös gondot fordít saját eceteire, ennek megfelelően a vacsora felénél egy könnyű ecet sorbet ad némi fellélegzést a menü legmeghatározóbb fogása előtt.
Szarvas, pisztráng, pisztácia fotó: Szindbád az Utazó

Szarvas, pisztráng, pisztácia fotó: Szindbád az Utazó


A menükártyán mindössze annyi áll: szarvas, pisztráng, pisztácia. A tényeket a tányér látványa is alig árnyalja: a szarvas gerincfilét pisztrángkaviár borítja, a pisztáciakrém „csupán” mellékszereplő (igaz, asztaltársaságom egy tagja csak statisztaként tartja számon). Egyszerűnek tűnő, de nagyon jól eltalált tányér, amelyen a zöldfűszerekkel szépen, kíméletesen sült vadhús és a kaviár érzékenyen sós íze együtt kel új életre.
Roppanós habcsók, apró gyümölcsök és lágy fagylalt egy korty Nonino grappával  fotó: Szindbád az Utazó

Roppanós habcsók, apró gyümölcsök és lágy fagylalt egy korty Nonino grappával fotó: Szindbád az Utazó


A menüt egy olyan desszert zárja, amely roppanós habcsókokból, apró gyümölcsökből és lágy, Nonino grappából készített tojás fagylaltból áll. Szép, kerek történet. Olyan, mint egy újragondolt és modernizált madártej, a vanília ízét azonban a grappa veszi át és teszi 18 éves felülieknek szólóvá. A piros- és erdei gyümölcsök édes savai, valamint a mini habcsókok könnyed textúrája szépen egészíti ki ezt a számunkra is ismert, kissé nosztalgikus ízvilágot.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram