Hirdetés
Hirdetés

A különc magyar magyar gasztrobotanikusnál járt a világhírű Joseph Simcox

SZERZŐ: DiningGuide
2019. december 14.
Joseph Simcox botanikus, felfedező és kulináris kalandor. Testvérével, Patrickkel arra tették fel az életüket, hogy a természet titkait kutassák, elég rendhagyó módon. Különös tekintettel azokra a növényekre, melyeket az emberek egykor felhasználtak, megettek, de mára elfeledték őket.
Hirdetés

Az élelmiszerválság emlegetése helyett megoldásokat keresnek, és töretlenül, az optimista-botakinkus Indiana Jones módjára hisznek az emberiség fényes jövőjében. Akkor is, ha egyébként ők maguk elég extrém helyeken és körülmények közt szerzik tapasztalataikat.

Jelszavuk: vissza a természetbe!

Kalandornak tűnnek, de valójában csak olyasmi után kutatnak, ami egykor megvolt, és mindenki számára ismerős. Simcox inspiráló, érdekes beszédeket tart világszerte, többek között TEDx-rendezvényeken, botanikus kertekben és globális fórumokon. Nagy mesélő, akit messze nem csak a növények érdekelnek. Egy két lábon járó enciklopédia, a szó nagyon modern értelmében.

Tavaly 17 országban vezetett botanikai expedíciót az ehető, elfeledett növények után kutatva. Idén a listára felkerült (újra) Kenya is, ahol Domonyai Andrással dolgozott együtt. Domonyai évek óta Afrikában él, ahol hasonló indíttatásból mezőgazdasági projekteket vezet. Hagyományokat hoznak felszínre, közösségeket látogatnak és együtt fejtegetik a helyi (mező)gazdaság, túlélés, élelmiszerek, lehetőségek kérdését.

Hamarosan interjú következik a két tudományos kalandorral, akiket – nem is értjük, eddig – hogy nem sodort össze az élet!
Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram