Hirdetés
Hirdetés

A Kollázs head sommelier-je, Becker Gábor bor- és csokoládépárosításait a karácsonyfa alá!

SZERZŐ: DiningGuide
2021. december 13.
Becker Gábor x Maison Aux Pois x Calico x Édes Város.
Hirdetés

Az Édes Város egy innovatív kezdeményezés Budapesten, a főváros cukrászdáit, különleges ital- és ajándékboltjainak kínálatát fogják össze a következő ars poeticával (és igen gyors házhoz szállítással):

Hiszünk benne, hogy a streetfood forradalom után a cukrászdákon a sor. Végre eljött az idő, hogy az édességekre is más szemmel nézzünk.

Az idei ünnepekre egy saját projekttel rukkoltak elő: egy kis tokaji borászat, a Maison Aux Pois; egy kézműves csokoládémárka, a zsámbéki Calico prémium finomságainak „házasítására", amelynek megvalósítására Becker Gábort, a Kollázs Brasserie & Bar (a budapesti Fours Seasons Hotel Gresham Palota) head sommelier-jét kérték fel a csomagban szereplő párosítások megalkotására. Nem mellesleg az Édes Város szakmai mentora Menyhárt Attila, a Kollázs cukrászséfje.

Hirdetés

Aromák, zsírok, savak, illatok, mélységek és magasságok: egymást kiegészítő és ellensúlyozó elvek alapján születtek meg borok és csokoládék párosításai az Édes Város sommelier workshopján – hangzik az alkotók valóban ínycsiklandó ajánlója az ajándékcsomagokhoz.

Becker Gábor a workshopon

A tokaji Maison Aux Pois borászat széles körben egyelőre nem ismert, ezért az alapítója, Kulcsár Gábor gondolatait tolmácsoljuk.
„Imádjuk Hegyalja borait és a világ izgalmas termőhelyeit. Rengeteget kóstolunk, de ha a sajátunk kerül palackba, akkor kemények az alapelvek: arra az eleganciára törekszünk, amit mi kedvelünk, ami képes megmutatni az itteni terroirt és a termőhelyeinkben rejlő potenciált. Nem lehet hangsúlyos a hordó, nem fűthet be az alkohol, és nem billenhet a folyamatosan keresett egyensúly. Szóval a számunkra tökéletes arányokon dolgozunk. Ezért éreztük úgy, hogy az Édes Város tökéletes partnerünk lesz egy ilyen együttműködésben, hiszen ők is az ízek és a partnerek nagyon átgondolt összeválogatására alapozzák a működésüket, mindenből a legjobbat csípve ki” – hangoznak Kulcsár Gábor szavai.

A szemet gyönyörködtető gasztroajándékokból ötfélét állított össze az Édes Város:

Birtok Furmint-Sauvignon ‘20 Calico Truffles Pisztácia - 135 g/doboz (15 db Trüffel)

Késői szüret ‘19 Sticks- gold csokoládé Speculoos - 150 g/doboz (25 db Stick)

Selection B Furmint ’19 Calico Truffles Málna - 135 g/doboz (15 db Trüffel)

Selection U Furmint ’19 Calico Truffles Pisztácia - 135 g/doboz (15 db Trüffel)

Édes Szamorodni ‘19 Sticks- mangó és passiógyümölcs töltelékkel

 

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram