Hirdetés
Hirdetés

A KIOSK, A Babel és a Tütü után itt a Susu, ami nem „bolondság és kész veszedelem”

SZERZŐ: DiningGuide
2016. szeptember 21.
Hubert Hlatky-Schlichter törekvése a jó ízlés, az extravagancia és az egyediség. Az irányítása alatt álló jelenlegi helyek legalábbis ezt bizonyítják. És most itt a SUSU bar&restaurant a Herczegprímás utcában, ami már az első pillanatban igyekszik felzárkózni nagytestvéreihez. Mivel a hely a Tütü első bárrészéből lett leválasztva, a design mindebben nagyon sokat segít. Amit csak erősít az […]
Hirdetés

Hubert Hlatky-Schlichter törekvése a jó ízlés, az extravagancia és az egyediség. Az irányítása alatt álló jelenlegi helyek legalábbis ezt bizonyítják. És most itt a SUSU bar&restaurant a Herczegprímás utcában, ami már az első pillanatban igyekszik felzárkózni nagytestvéreihez. Mivel a hely a Tütü első bárrészéből lett leválasztva, a design mindebben nagyon sokat segít. Amit csak erősít az eredeti, Hervé által készített unikornis, ami kizárólag a SUSU atmoszféráját hivatott bemutatni.
Ami a konyhát illeti, a séf az a Sipos András, aki korábban a NU Bistro csapatát erősítette. Konyhájában most kéz a kézben járnak a francia, japán és magyar jegyek, melyek a magas minőségű alapanyagok mellett szerényebb árakat diktálnak. Az adagok kisebbek a szokásosnál, így meg lehet egyszerre kóstolni a tintahalat, posírozott lazac salátát, kukorica krémlevest és a madártejet, amik már most kihagyhatatlan fogásnak bizonyulnak a betérő vendégek szemében. De ezt honnan tudja a személyzet, amikor még csak soft openinggel – az ő szavukkal élve Taste&Review-el – üzemelnek? Minden vacsoravendég az est végén levezetőnek egy review lapot kap értékelésre, ahova a javaslatait is beleírhatja, és még viszont is láthatja azt a következő fejlesztést követően.
Hubert mindezt nemes egyszerűséggel a következőképpen összegzi: „Szeretnénk, ha a SUSU olyan fiatalok helye lenne, akik minőségre, de lazaságra is vágynak egyszerre, és akik nem feltétlenül érzik otthon magukat egy fine dinig étteremben, viszont érdekli őket a gasztronómia. Ahogyan mi fogalmazunk, a SUSU fine and simple konyhát vezet.”
Ha a soft opening pedig valakinek nem felel meg, vagy lemaradna róla, a kapuk szeptember 22-én 20 órakor nyílnak tágasra a nagyközönség előtt.
 
 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram