Hirdetés
Hirdetés

A kétcsillagos olasz Krésios séfje ad négykezes vacsorát Mizsei Jánossal a SHO BEACH-en

SZERZŐ: Tardi Zsuzsanna
2022. május 30.
A Beach Dining esemény kapcsán senki ne felturbózott vízparti strandételekre gondoljon! Június 6-tól 9-ig a SHO BEACH-en látja vendégül a MÁK csapata Giuseppe Iannottit, a két Michelin-csillagos olaszországi Krésios séfjét. Az örömfőzés több estén át tart az újbudai Duna-parton.
Hirdetés

A BEACH DINING négykezes vacsoraélménye, amelyen négy estén keresztül, limitált számban vehetnek csak részt a vendégek, a SHO BEACH gasztro eseményeinek a csúcsa lesz az idei nyáron. Az esemény helyszínéül szolgáló újbudai strand és vendéglátóhely, igazán különleges terület, amely homokos parttal, kiváló vízminőséggel és természetközeli atmoszférával kényezteti a minőségi kikapcsolódásra vágyókat. A teljes egyedi vacsoraélmény nyújtása érdekében pedig az esemény időtartamára teljesen exkluzívvá válik, így valóban csak azok élhetik majd át ennek a páratlan séfduónak a debütálását, akiknek sikerül jegyet váltaniuk a limitált férőhelyes estek egyikére.

A négykezes vacsora estek nem újkeletű rendezvények, de valószínűleg azért örvendenek töretlen népszerűségnek, mert ezek a kulináris együttműködések átlépik a kulturális határokat, gyakran két, egymástól nagyon eltérő hátterű séfet hoznak össze, így képesek mindig meglepni a közönségüket és valami különlegeset nyújtani az értő résztvevőknek. Emellett nem csak a vendégek, de a szakmabeliek is profitálnak egy ilyen tapasztalatból: a szakácsok számára ezek az együttműködésen alapuló vacsorák felbecsülhetetlen értékű lehetőséget jelentenek kulináris látókörük bővítésére. Sok szakács dönt épp ezért úgy, hogy kitör a komfortzónájából és más kulináris területet képviselő séfekkel összefogva új alapanyagokkal, főzési technikákkal ismerkedik meg és eddig ismeretlen konyhai kihívásokkal néz szembe.

Giuseppe Iannotti, a Krésios séfje

A BEACH DINING estjeinek célja, hogy a vendégek lenyűgöző vízparti hangulatban élvezhessék e két kiemelkedő európai séf kulináris alkotásait. A séfek itt valóban együtt fognak főzni, illetve a közösen, előre kikísérletezett receptúrák alapján prezentálni az ételeket. A többi azonban meglepetés, a vendégek csak az adott estén fogják megtudni, hogy pontosan mi vár rájuk, előre azonban nem árulnak el semmi konkrétat a szervezők a menüről, csupán annyit tudtunk meg, hogy a mediterrán vízparti hangulathoz is illeszkednek majd a fogások.

Ez a titokzatosság egyébként is jellemző a dél-olaszországi Campania régióban található két Michelin-csillagos Krésios étterem séfjére, Giuseppe Iannotti-ra, akinek szinte már védjegyévé vált, hogy előre semmit sem árul el a menüjéről, így vendégei jókora bizalmat szavaznak meg számára, amikor hagyják, hogy meglepje őket. Az olasz séf még nincs 40 éves, de már jelölték a világ legtehetségesebb kulináris sztárjait díjazó Best Chef Award-ra. Iannotti szenvedélyesen kísérletezik a szélsőségekkel, és szereti feszegetni a saját határait, így nem ez az első alkalom, hogy négykezes vacsora estet ad egy másik séffel.

A MÁK restaurant étele / Fotó: Fekete Antonio, Designfood

„Nem számít, hogy valakinek hány Michelin-csillaga van: mindig van rá lehetőségünk, hogy tanuljunk valami újat, és én személy szerint szeretek megismerni új embereket, kultúrákat és a gasztronómiájukat. Biztos vagyok benne, hogy ezúttal nagyon érdekes lesz a közös munka, és hogy a különbségeinkből értéket tudunk teremteni a vendégek számára, akiknek teljes meglepetés lesz az est. A gasztronómiai filozófiánk megosztása egyben két különböző, de egyaránt gyönyörű kultúra csodálatos találkozása is lesz” – nyilatkozta a vacsorával kapcsolatban az olasz séf.

Iannotti a SHO BEACH és a MÁK meghívására érkezik Magyarországra, hogy Mizsei Jánossal közösen- akinek stílusáról elmondható, hogy szokatlan szezonális alapanyagokra támaszkodó rendkívül innovatív, a skandináv gasztronómiára is támaszkodó konyhát visz-egy egyedi kulináris élményt közvetítsenek, amely a maga minőségében a progresszív, fine dining kultúra emlékezetes élményét nyújtja majd a magyar közönségnek.

Mizsei János, a MÁK restaurant és MÁK terrace séfje

A jegyekkel kapcsolatos információkért érdemes felkeresni a rendezvény honlapját, ahol minden apró részletet megtudhatunk a közelgő eseményről. Amennyiben a BEACH  DINING valamelyik napját a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt el kell halasztani, a szervezők, alternatív időpontot, utalványt vagy visszatérítést ajánlanak a vendégeknek. A szervezők azt tervezik, hogy az eseményt más résztvevőkkel, de minden évben megismétlik majd.

Beach Dining
Helyszín: SHO BEACH
Időpont: 2022. június 6-7-8-9. hétfőtől csütörtökig esténként

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram