Hirdetés
Hirdetés

A kemence helyett a konyha áll középpontban az Artizán új, budai egységében

SZERZŐ: Knap Gábor
2023. június 9.
A MOM Park Csörsz utcai bejárata mellett, a tesztidőszakot követően mától teljes pompájában működik a Pan'ni, az Artizán Budapest új egysége, amely nem csak a bor-kenyér-olívaolaj hármasa miatt mediterrán hangulatú.
Hirdetés

Fekete Gergő alapítót faggattuk a Pan'ni koncepciójáról.

A Hold utcai és az óbudai pékségek, valamint a Fågel zabkásázó után a negyedik üzletét nyitja az Artizán Budapesten. Hogyan illeszkedik a Panni a sorba?

Valójában sosem gondoltam, hogy bármit is nyitunk majd egyszer egy bevásárlóközpontban, de a MOM Park főbejárata melletti helyiség nagyszerű helyszín, amit nem tudtunk kihagyni. Ha pedig – már csak a bevásárlóközpont nyitvatartási ideje miatt is –, estig nyitva leszünk, gondoltunk egy merészet, és a mediterrán utazásaink ihlette helyet álmodtuk meg.

Pan’ni / Fotó: Pan’ni

A Pan’nit nehéz bekategorizálni. Ő az Artizán család legfiatalabb tagja. Egymás között pedig „kenyér étteremként” is emlegetjük, habár tudjuk, hogy ez nem pontos meghatározás, mivel gluténmentes ételekkel is készülünk. Egyszerre reggeliző, ahol a tőlünk megszokott módon, gabonák köré épül az ebéd is. Itt a konyhán van a hangsúly, ami új lehetőségeket teremt. A „pan” a kenyér szó mediterrán változata, ezzel is a régióra utalunk, illetve majdnem minden fogásunkban szerepel valamilyen formában a kenyér.

Akkor a Panni-ban reggelizni és este borozni is lehet?

Igen, vannak tojásreggelik, villásreggelik, néhány péksütemény és a Fågel zabkásázóból átvettünk egypár közkedvelt ételt. Összességében könnyed, szezonális és egészséges ebédeket kínálunk.  Az aperitivo szerintem a mediterrán életérzés egyik nagyszerű megnyilvánulása. Jó alapanyagokból készülő, egyszerű de csodálatos falatok, hozzá pedig valamilyen kiváló bor vagy aperitif; vagy egyszerűen a bor-kenyér-olívaolaj háromszöge az esti program kiváló kísérője.

Fotó: Pan’ni

A Pan’niban natúr borokkal is várjuk a vendégeket. Meggyőződésem, hogy a borászatban a természetes borok ugyanazt képviselik, mint a kenyérkészítéskor a kovász használata. Emellett tartunk Pampelle Spritz-et, és vannak friss gyümölcsökkel készülő, alkoholmentes italaink is. 

Mennyire működik majd pékségként is a Panni?

Itt csak korlátozott mennyiségben lehet kenyeret vásárolni. Ez az üzlet hangsúlyozottan nem egy pékség, teljesen más, mint a Hold utcai vagy a Bécsi úti üzlet. A MOM Parknál csupán egy kicsi sarok képviseli a pékséget, jóval kevesebb kenyérrel és három-négyféle, napról napra változó péksütemény kínálattal, amiben persze ott lesznek a legnépszerűbb termékeink, így a kanelbullar vagy a sima croissant, amit helyben fogyasztás esetén vajjal vagy lekvárral kínálunk.

Fotó: Pan’ni

Mekkora az új hely? Mi az, ami itt készül, és mi érkezik a többi Artizán egységből? 

A benti térben húsz fő tud leülni, és hamarosan nyit az ugyanekkora férőhelyű terasz is. Minden, ami alapanyag, a kenyerek, desszertek és a pékáru a Bécsi útról érkezik. Mint minden eddigi üzletünknél itt is fontosnak tartjuk, hogy a vendég betekintést nyerjen az ételkészítés folyamataiba. Itt a hely központja a nyitott konyha, ahol a Pan’ni finomamnál finomabb ételei készülnek. A deli sarokban pedig – a többi Artizánban már megszokott módon – megvásárolhatók a saját brandes termékek a liszttől a granoláig, illetve többek között az itallapon található borok is.

Igazi, XII. kerületi, ahogy a neve is utal rá, „csajos” helyet képzeltünk el, ahol az egészséges és könnyű reggelik illetve ropogós melegszendvicsek és az esti aperitivo is megférnek egymás mellett. Itt tényleg mindenki megtalálja azt, amit keres.

Tovább olvasok:

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram