Hirdetés
Hirdetés

A katalán zseni, Albert Adrià úgy döntött, hogy összes éttermét bezárja

SZERZŐ: DiningGuide
2020. szeptember 29.
Friss bejelentése szerint Albert Adrià nem sakkozgat éttermeivel, hanem a barcelonai helyzetre tekintettel az összeset bezárja.
Hirdetés

Budapesthez hasonlóan komoly gazdasági problémát jelent Barcelonában a turisták hiánya. Az elmúlt években szabályos harcot vívtak a városlakók a hatalmasra duzzadt turizmussal szemben. 2016-as adatok szerint 9 millió volt a hivatalosan Barcelonában megszállók száma, de az alternatív szálláshelyek nem bejelentett adataival együtt a számukat valójában 30 millióra becsülték. Idén minden bizonnyal már máshogyan gondolnak az elmaradó turistadömpingre a katalán fővárosban, mindez pedig a vendéglátásra vetítve a drágább éttermeket különös súllyal érinti.

A top gasztronómia szereplőinek aggodalmát tovább növelte a Michelin-csillagos Hisop étterem múlt heti kényszerbezárása, ahol ugyanis fertőzöttet diagnosztizáltak, időlegesen bezárják a vendéglátóhelyet is.

Enigma

Albert Adrià minden idők egyik legnagyobb séflegendájának öccse szintén világhírű szakember, és nem kevésbé sikeres üzletember, az elBarri csoport tulajdonosa. Ő úgy döntött, nem vár meg egy hasonló Covid-esetet a dolgozóinak körében, hanem magasan jegyzett éttermei mindegyikét bezárja. Egy-egy Michelin-csillaggal rendelkezik az Enigma, a Tickets, a Hoja Santa és a Pakta, két további egysége a Bodega 1900 és a Niño Viejo. (Több éttermében egyelőre él a foglalási rendszer.)

Spanyolország a világon a hetedik leginkább érintett állam a Covid-járványban. A friss adatok szerint közel 750 ezerre rúg az azonosított esetek száma, és több mint 30 ezren hunytak el a kórházi jelentések szerint a betegségben.

Források: 1, 2

Olvassa el tavaly készített interjúnkat is!

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram