A hús, ami tudja, honnan jött: Kurucz Hentes és Lacipecsenye

SZERZŐ: DiningGuide
2016. december 15.
Ki gondolta volna pár éve, hogy ekkora divat lesz a pulled pork, avagy a tépett disznóhús? A csirke mellett sertéshúsból eszik legtöbbet a magyar, de legyen az menő pulled pork, hagyományos sült vagy szárazkolbász, vagy a vasárnapi családi ebédeken az asztalra kerülő rántott hús, jó tudni, honnan került a hús az asztalunkra.

Egy három évvel ezelőtti országos felmérésből az derült ki, hogy a magyar férfiak 85%-a hetente legalább egyszer eszik sertéshúst. Az összes élelmiszert (tehát nem csak húsokat) tartalmazó hazai listán pedig a 10. helyen végzett a disznóhús. Nem mellékes kérdés tehát, hogy milyen minőségű húshoz jutunk hozzá.
Keresd a KMS-t!
A Haszon Agrár Magazin 2009-es cikke szerint Magyarországon a sertéstelepek csak mintegy 20 százalékán alkalmaznak európai színvonalú tartási technológiát. A KMS (Kiváló Minőségű Sertéshús) minősítés ezért is nagyon fontos: 2014 óta használják ezt a címkét. A KMS megbízható forrásból, felelős magyar gazdaságból, úgynevezett rövid ellátási láncból (friss, helyi) származó sertéshústermékeket jelez. Működésük rendszeres ellenőrzés mellett zajlik, a hús útja pedig az állattartástól egészen a hentespultig nyomon követhető. Az állatok csak GMO-mentes takarmányt kaphatnak, amelynek 5%-át nem haladhatják meg a nem növényi eredetű összetevők.
Egy 2014-es Ipsos-felmérésből az derült ki, hogy jelenleg kb. felearányban vásárolunk sertéshúst hentesnél és üzletekből: ez nem is olyan rossz arány! Még pozitívabb adat, hogy a hazai vásárlók mintegy 80%-a részesíti előnyben a magyar termékeket.
Szexi disznók
Kiváló minőségű sertéshúst és húskészítményeket állít elő a Kurucz Hentes és Lacipcsenye is. A debreceni családi vállalkozás képeit elnézve menő food blogok képei jutnak eszünkbe vagy például a tavaly megnyílt Töltő, akik fine dining ihletettségű kolbászos szendvicseket kínálnak. A Kurucz kínálatában a klasszikus disznótoros finomságoktól a sült csülkön át a disznósajtig mindent megtalálunk, ínyenc kolbászaik között például gyömbérest, római köményest vagy chilis-citromost is fellelhetnek a gourmet-k.
A hentesüzletek nyers valóságával, gyakran szinte bizarr látványával ellentétben modern, bisztró jellegű megoldásokkal teszik vonzóbbá a húspultot, kedvencünk pedig az a tábla, amelyre krétával írják fel, hogy aznap pontosan honnan érkezett húst kínálnak. Még istállószámot is feltüntetnek.
Kérdezd a hentest!
Hoppá, átgondolt kommunikációs és marketingstratégia egy hazai hentesüzlettől? Úgy bizony. Nem nehéz meglátni Kuruczék vállalkozásában a jövő hússzolgáltatóját: nyílt kommunikáció, készséges információnyújtás változatos platformokon, ráadásul ízlésesen (logó, betűtípusok, csomagolások megtervezett arculat szerint, az arculati elemek következetesen használatával!).
Korszerű felfogásukat jellemzi, hogy még Twitter- és Instagram-oldalt is vezetnek. A "Hús, ami tudja, honnan jött" maga a cég szlogenje, frappánsan vezetve rá a húsfogyasztókat arra, hogy miben kínál példás szolgáltatást a Kurucz-család.
Facebook-oldalukon indították el a Kérdezd a hentest!-sorozatukat, amelyben olyan közszájon forgó témákat vetnek fel, mint legutóbb például a növekedési hormon használata nélküli tenyésztés kérdését, itt lehet körülnézni.
y99a9185
Debrecenbe kéne menni?
A Kurucz Hentes és Lacipecsenye immár nem csak a debreceni Csapó utcában várja vásárlóit és vendégeit, hanem Budapest belvárosában, a Klauzál téren is (remek nyitvatartással, 10-től este 9-ig). Még egy hete sincs, hogy megnyitott a fővárosi Kurucz Hentes és Lacipecsenye, kíváncsiak vagyunk, milyen gyorsasággal fedezi fel magának Budapest az új minőségi húslelőhelyet. Igyekeznek minden igényt kielégíteni: kérhetünk ötvenforintos nagy karély fehér kenyeret vagy ciabattát is, egyszerű helyben sütött oldalast vagy pulled porkot karamellizált hagymával. Ehetünk véreshurkát mustárral vagy válogathatunk a food boxok kínálata között, sőt rendelhetünk is! Többet nem is akarhatunk egy lacipecsenyézőtől.


 
További információk:
https://www.facebook.com/kuruczhenteseslacipecsenyeklauzalter/
Tovább olvasok
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram