Hirdetés
Hirdetés

A Grand Finale villanyoltásig öt héten át búcsúzhatunk a Gellérttől 

SZERZŐ: DiningGuide
2021. október 23.
December elsején Grand Finale villanyoltás a Gellértben, addig is öt héten át búcsúzhatunk az előkelő idős hölgytől – a jelenlegi állapotában.
Hirdetés

Nemrég 103. születésnapját ünnepelte a Gellért Szálló, december elsején viszont több évre visszavonul. Új tulajdonosától a tervek szerint régi-új pompájában kapja vissza a patinás szállodát a főváros: a kastélyszerű épület art-nouveau stílusban, a Gellért-hegy lábánál és a Szabadság-híd budai hídfőjénél épült.

A Danubius Hotelstől 40 év működtetés után 2019-es megállapodásuk keretében az Indotek Group veszi át a Gellért Hotelt. A műemlékvédelem alatt álló, szecessziós épületegyüttes felújítására korábban pénzügyi társbefektetőt keresett a Danubius Hotels, majd végül az eladása mellett döntöttek.

Gellért Hotel madártávlatból / Fotó: www.danubiushotels.com

Búcsúzik a régi Gellért

Az ikonikus szálloda épülete jó ideje megérett a megújulásra, ennek megkezdése előtt pedig a Gellért jelen állapotában is rögzíthetünk egy pillanatképet magunkban. Az elkövetkező hetekben, november 30-ig bezárólag ugyanis búcsúzó programokkal várnak a szállodában és a Gellért Sörözőben egyaránt.

A városi kultúrsétákat szervező Hosszú lépéssel együttműködésben épületbejárásra invitálnak, a Grand Finale programsorozat keretében október 21-e és 28-a között egy héten át fényfestéssel „keltik életre" az épületet. A fények naplemente után, este hat órától éjjel kettőig világítják meg az ódon épületet.

A Gellért évszázados múltjában meghatározó szerepet töltött be a vendéglátása. A két világháború között két évtizeden át maga Gundel Károly volt felelős a szálloda éttermeinek működtetésért. Jelenleg a Gellért Söröző és Brasserie várja vendégeit Müncz Gábor séf fogásaival.

A fenti Panoráma Étterem / Gellért Hotel / Fotó: www.danubiushotels.com

A libamájas-libahúsos fogásokkal váró Grand Finale Séfajánlat, a korábban minden évben megrendezett Márton-napi libanapok, valamint a Márton-napi Sunday Brunch mellett megidézik klasszikus desszertjüket is, melynek ára is múltidéző: 790 forintért kóstolható.

A Gellért ajánlata szerint: „A szállodában két cukrászkülönlegesség is híressé vált, az egyik a gazdag csokoládékrémmel és rumos meggyel töltött Gellért tekercs, mely igazi kísértés mindenki számára. Titkos receptjét már sokan próbálták utánozni, de az igazi még mindig a Gellértben kóstolható meg: november 30-ig kínáljuk a Gellért Sörözőben!"

Gellért Söröző & Brasserie Gellért Hotel / Fotó: www.danubiushotels.com

December elsején ünnepélyes keretek között kerül sor a Grand Finale villanyoltásra, mely a legkevésbé sem végső búcsút jelent

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram