Olyan eseményre készül a Michelin-csillagos Stand csapata, amely a nem mindennapi vacsoraélményen túl fontos üzenettel és küldetéssel bír. Többről szól, mint egy csúcsra járatott fine dining ételsorról, ezért rendhagyó módon pontokba szedve mutatjuk be, mi zajlik hamarosan a Stand falai között, és mi a jelentősége ennek a vacsoraestnek.
A Stand idén a Dining Guide Év Étterme Gálák történetében elsőként érdemelte ki a Best of Best Restaurant díjat. Az egyedüliként viselt cím a három egymást követő évben megkapott Év Étterme-díj után érkezett a Standnak: átadva ezzel a legjobbnak járó cím megszerzésének lehetőségét a jövő legjobbjainak, megnyitva az örökös legjobbak kategóriáját.
A világszerte legnagyobb szakmai elismerésnek örvendő éttermi rangsor, a World's 50 Best Restaurants 2021-es lisátájának 2. helyén szerepel a Geranium. A 3 Michelin-csillagos koppenhágai étterem séfje, Rasmus Kofoed érkezik a Stand meghívására Magyarországra. A szakmai kapcsolat évekre nyúlik vissza: Széll Tamás egykori Bocuse d’Or versenyének felkészítőjét üdvözölhetjük Budapesten.
Rasmus Kofoed étterme a Geranium a szakmai híresztelések szerint a legesélyesebb az idei évben arra, hogy a World's 50 Best Restaurants jelenlegi első helyezettje legyen, a legendás Nomát váltva a világ legjobbjának pozícióján.
A 3 Michelin-csillagos séf egy személyben a valaha volt legsikeresebb Bocuse d'Or versenyző, valódi ikon nem csak hazájában, a világ talán legizgalmasabb, progresszív gasztronómiai teljesítményeit nyújtó Dániában, hanem világszerte.
A vacsorán Rasmus Kofoed a Geranium két fogást, köztük az emblematikus signature halételét is prezentálja. A 3 Michelin-csillagos étterem ikonikus fogása a Márványozott tőkehal, író, petrezselyem, kaviár. Az immár teljesen húsmentes csúcsétterem majdnem teljesen zöldségekre építi menüjét, halakkal és tenger gyümölcseivel azonban dolgoznak. Egy kaviáros-tengeri halas étellel mutatja be a séf a Geranium világát.
A 2022-ben európai ezüstöt érő magyar Bocuse d’Or fogásokat ismét elkészíti a versenycsapat, mégpedig pontosan olyan formában, ahogyan azt március végén a nemzetközi zsűri kóstolhatta a Budapesten megrendezett Bocuse d’Or Europe-on. Dalnoki Bence versenyző és Nyikos Patrik commis segítőikkel kiegészülve újra elkészítik a dobogót érő fogásokat.
Az ország ikonikus séfpárosának, az immár két étteremben Michelin-csillagot szerzett Szulló Szabinának és Széll Tamásnak két exkluzív fogása és egy desszertje szerepel a nemzetközi vacsoraesten.
Az est menüsorát az alkalomhoz illő komoly borsor kíséri, nagy évjáratok ikonikus Champagne-házaktól, a desszertek mellé dűlőszelektált tokaji aszú és tokaji aszúesszencia a Szepsy birtokról. Az igazi borértők örömére mindez ráadásul többségében magnum és jeroboam (dupla magnum) palackokból.
A fundraising vacsora fő célja a tehetséggondozás. Köztudott, hogy a vendéglátás jelenlegi legnagyobb problémája a fiatalok elköteleződésének hiánya miatt kialakult munkaerőválság. A vacsora értékesítéséből befolyó pénzösszeggel a hazai Bocuse d’Or csapatának felkészülését segítő vidéki szakácstanulók Budapestre utaztatását, elszállásoltatását és ellátását biztosítja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia. A vidéki szakácstanulók a későbbiekben a Magyar Bocuse d’Or Akadémia által meghirdetett pályázatra adhatják be jelentkezésüket.
Az exkluzív esten beavatást kaphatnak a hazai fine dining kedvelők, hogy mit jelent az, hogy egy örömfőzés a létező legprofesszionálisabb keretek között zajlik.
További részletek hamarosan!
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.