A program főbb helyszínei: a BOCUSE d'OR magyar döntője, a Mangalica Fesztivál, egy újhullámos desszertműhely, a Desszert.Neked, a Nobu étterem, a Naspolya Nassolda, a Marmorstein Pékség, a Buja Disznók, a Baotiful, a szentendrei Aranysárkány étterem, a Villa Spirit Életerő Központ és ott leszünk Budapest tavasszal nyitó gasztro szenzációjának premierjén. Ezek a helyszínek új színekkel gazdagítják a magyar gasztronómiát, tulajdonosaik bevonnak minket a napi munkába is. Mert a GasztroWerk ambíciója a felszín mögötti összefüggések feltárása, ezért megyünk ki egy hétfői hajnalon a Nagycsarnokba, megnézni, milyen úton kerül a zöldség az éttermek konyhájába.
A GasztroWerk nem főzőiskola, de azért együtt főz a legnevesebb séfekkel, most például Segal Viktor nemzetközi sztárséffel és Allen Diwan indiai főzéstanítóval. Cserna-Szabó András íróval egy 17. századi szakácskönyv receptjét készítjük el. Kirándulni Etyekre fogunk, a Kertész Családi Pincészetbe. A borász-üstökös Kertész Zoltán lenyűgöző borsora helyett most jellegzetes nyers pezsgőit fogjuk megismerni. S hogy szemléltessük, az igazi vállalkozásokat nem a rivalizálás, hanem az együttműködés jellemzi, a kedvünkért ellátogat ide a Kreinbacher pezsgő is, hogy a mai magyar pezsgő-paletta legfinomabb ízeibe kóstolhassunk bele.
És ez még korántsem minden. A teljes programot itt találjátok és ha kedvet kaptatok hozzá, itt is jelentkezhettek rá.