A Funky Pho-nek jól sikerült a 2015-ös év: márciusban a legjobb street food díját hozták el a Dining Guide - Henessy gáláról, hamarosan megjelenik a Funky Pho könyv, amelyben a receptek mellett a hely nyitásáról, a két tulajdonos, Szabolcs András és Szabolcs-Gyuris Éva élményeiről olvashatunk majd, most pedig Pécsre viszik a főváros egyik legjobb pho-jét.
A Balkán Bisztró 2014 nyarán nyílt meg Pécsett: hiába a határ közelsége, addig tisztességes balkáni, délszláv ételek hiányoztak a vendéglátóhelyek kínálatából. Ezen változtatott Mester Zoltán és Wéber Tamás, amikor a saját elképzeléseket és recepteket vegyítették a tradicionális és autentikus balkáni ételekkel. Ráadásul egy szokatlan formában: a baranyai megyeszékhelyen a magyar kézműves söröket meghonosító Művész Presszó csapatával összefogva nyitották meg az Egyletet, ahol két vendéglátóhely (a Kézműves Söröző és a Balkán Bisztró) működik.
A közös kapcsolódási pont a két vendéglátóhely filozófiáján túl a faszenes grill, ezt megjelenítik most a vietnami vacsoraest menüsorában.
„Ráadásul azért is fontos, mert például Pécsre kisebb mértékben és lassabban érkeznek el a fővárosi gasztroforradalom eredményei: például ez lesz az első alkalom, hogy pho-t kínál valaki a városban.”- mesélte Mester Zoltán.
A menü az október 30-i vacsorán:
- Sült selyemhernyó
- Nyári tekercsek
- Funky pacalsaláta
- Bún cha (ötfűszeres sertésgombócok és pácolt sertéscsászár grillen)
- Pho bo
- Bögrés mochi
A bún cha, a pho és a mochi pedig november 5-ig kapható a Balkán Bisztróban. Facebook esemény itt.