Giancarlo Perbellini volt második elismert külföldi szakember, akit azért hívtunk Magyarországra, hogy főzési és éttermi ismereteivel, meglátásaival segítse a topéttermek legjobbjai között a végső sorrend felállítását. A két Michelin-csillagos Casa Perbellini éttermet vezető olasz séf a 2017-ben megjelent Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz megjelenését megelőző étteremtesztelői munkálatokban vett részt.
A koronavírus-járvány legnagyobb európai elszenvedője, Olaszország múlt héten hivatalosan is bezáratta a vendéglátóhelyeket, de fogalmazhatunk úgy is, hogy az egész országot... A kormány túlzás nélkül könyörög a járványtól leginkább sújtott Észak-Olaszország lakosságának, hogy ne hagyják el lakhelyeiket, ne "szökjenek" délre. A helyzet közismert. Szívszorítóak a közösségi oldalakra felkerült videók, amelyeken a lakásaikba "zárt" helyiek énekléssel töltik az idejüket és enyhítenek a szorongásukon.
A #milanokeepsoncooking életrehívói, több tucat olasz séf, cukrász és további szakmabeliek jókedvű otthoni főzésre és persze otthonmaradásra buzdítanak. Ezzel a hashtaggel osztják meg főzős videóikat az elismert, köztük jó néhány Michelin-csillagos éttermet vezető séfek, így Giancarlo Perbellini is.
A #milanokeepsoncooking életrehívói ABC-rendben: Mattia Accarino, Marco Ambrosino, Enrico Bartolini, Andrea Berton, Cesare Battisti, Eugenio Boer, Fabrizio Borraccino, Daniel Canzian, Nicola Cavallaro, Roberto Di Pinto , Gianluca Fusto, Antonio Guida, Ernst Knam, Filippo La Mantia, Martina Miccione, Davide Oldani, Mathias Perdomo, Wicky Priyan, Eugenio Roncoroni, Laura Santosuosso, Lorenzo Sirabella, Luigi Taglienti, Matteo Torretta, Viviana Varese, Simone Zanon, Andrea Zazzara.
És íme, akire személyesen is nagyon büszkék vagyunk, Giancarlo Perbellini vadkomlós rizottója! Az egyszerű és olcsó otthoni főzés jegyében...
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2023-ban.