Hirdetés
Hirdetés

A DC Batman tematikájú "gasztrovidámparkot" nyit Marco Pierre White egykori éttermének helyén

SZERZŐ: diningguide
2021. július 6.
2020-ra tervezték a nyitását a DC Comics világa által inspirált Park Row étteremnek, de az ismert okok miatt jócskán csúszott az ötletgazdák által csak gaszrovidámparknak hívott projekt beteljesülése. Viszont úgy fest, erre a nyárra már lehet asztalt foglalni az összesen öt különböző egységet megjelenítő komplexumba, ami Marco Pierre White egykori Titanic étterme helyén kel életre. Képregény, gasztronómia Batman, Robin, Joker rajongóknak kötelező zarándokhely!
Hirdetés

A DC univerzumát nem kell bemutatnunk a képregényeken felnőtt, az összes izgalmas karaktert ismerő, popkulturális mozzanatokban kiművelt rajongóknak. A gigászi amerikai képregénykiadó 1934-es alapítása óta olyan fiktív egyéniségeket keltett életre, mint Superman, Batman, Zöld Lámpás, Aquaman, Cat Woman, Wonder Woman, vagy éppen Joker. Egy egész iparág épül ezekre a szereplőkre, képregényekre és a belőlük készült filmekre. Most pedig elérkezett az idő, hogy közelebb kerüljenek a gasztronómiához is. Kereskedelmi forgalomban lévő dességek, chipsek, üdítők helyett egészen pontosan a csúcsgasztronómiához és a szofisztikáltabb éttermek, bisztrók, bárok világához.

A helyszín Gotham City (persze, valójában  London, azon belül pedig Soho városrész, a Brewer Street). A tematika pedig kifejezetten a Batman kultúrkörre épül.

Összesen öt egységből áll a tervek szerint augusztus 10-én nyitó gasztrovidámpark:

  • The Monarch Theatre: 20 fő befogadására alkalmas fine dining étterem, 11-fogásos, minden érzéket megdolgoztató degusztációs menüvel. Az itallal együtt szervírozott menü ára 195 fonttól indul.
  • Rouge's Gallery: casual bisztró, kevésbé a csúcsgasztronómia felé törve. A nemzetközi étlap egy főre értendő kosárértékét körülbelül 55 fontra becsülték.
  • The Iceberg Lounge: champagne, koktélok, halételeken alapuló barfood és kulturális programok egy art deco környezetben.
  • Old Gotham City: klasszikus speakeasy, ropogtatnivalókkal és Gotham Cityre reagáló kevert italokkal.
  • Pennyworth's: Bruce Wayne mindig hű segítője, inasa után kapta a nevét a bár és bisztró.

Az asztalfoglalások már megkezdődtek, a honlapon külön feltüntették a smart casual dresscode-ot is, illetve kiemelték, hogy DC karakternek öltözni ér, de csak a kiemelt eseményeken.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram