A csodás panoráma nem minden: luxusszállodák fantasztikus helyszíneken, kőbányában, jégben és az óceánban

SZERZŐ: Tardi Zsuzsanna
2021. szeptember 13.
a Lounge rovat
támogatója a
Hátizsákos turistaként benne van a pakliban, hogy a pár tíz dolláros szállásokon extrém körülmények várnak. Az ötcsillagos kategóriában már kevesebb az extremitás és meglepetés. Vagy mégsem? Hat hotel a világ körül, ahol már maga a helyszín is különleges.
Hirdetés

A világ első ötcsillagos víz alatti szálláshelye: InterContinental Shanghai Wonderland, Kína

Tíz évig volt előkészületben a futurisztikus dizájnú hotel, mely végül egy elhagyatott kőbánya helyén épült meg. Sanghajban egészen meglepő módon az épület nem a magasba tör, mint a város felhőkarcolói, hanem a mélybe nyúlik: néhány szobája egészen a víz alatt található.

Fotó: www.ihg.com

Fotó: www.ihg.com

Ez lett a világ első ötcsillagos víz alatti szálláshelye is egyúttal. A hotelhez tartozik még egy extrém sportoláshoz kialakított létesítmény, illetve egy látogatóközpontot. A szálloda 337 szobával, konferenciatermekkel, akár 1000 fő befogadására alkalmas, nagy bálteremmel, valamint éttermekkel és kávézókkal rendelkezik a szálloda felső szintjein.

Fotó: www.ihg.com

Véres történelem, luxus jelen: Quinta Real Zacatecas, Mexikó

A Cerro de la Bufa domboldalán elhelyezkedő, előkelő, spanyol gyarmati stílusú szálloda egy 17. századi bikaviadal arénáját öleli körül, és csupán pár perces sétára fekszik a híres barokk Zacatecasi székesegyháztól.

Fotó: www.caminoreal.com

A szálloda elegáns lakosztályai kandallóval, erkéllyel és a domboldalra nyíló kilátással rendelkeznek, de van amelyik szobában pezsgőfürdő is található. Emellett egy elegáns étterem, valamint egy bár is várja a vendégeket az egykori arénában. Ez a luxusszálloda elegáns kikapcsolódást kínál meghitt történelmi légkörben, ami egyszerre ötvözi a 17. század varázsát a mai modern kényelemmel.

Mint egy kalandfilmben: Hotel Costa Verde, Costa Rica

A Costa Rica-i Manuel Antonio Nemzeti Parkban fekvő hotel a Csendes-óceánra néz, és valóban eltér a megszokott szálláshelyektől. Az egyik lakosztálya szinte a fák lombkoronájával egy magasságban található, és egy része egy szobává alakított repülőgépben található.

Fotó: www.costarica.org

A luxusszálloda komplexumhoz más modern létesítmények is társulnak, köztük két úszómedence is. Ez nem csak egy látványos természet védelmi terület, de számos ökoturisztikai tevékenységre alkalmas kirándulási pont is egyben. Itt valóban a vadonélő madarak és a vadvilág hangjaira ébredhetünk.

Fotó: www.costarica.org

Szobát óceáni kilátással vagy kint az óceánon óhajt? The Manta Resort, Tanzánia

A Manta Resort egy lenyűgöző tengerparti szálloda Pemba szigetén, egy távoli és érintetlen trópusi helyszínen, Afrika keleti partjainál, amelyet még nem fedezett el magának a tömegturizmus. Választhatunk, hogy a luxusnyaralókban óceánra néző szobákkal vagy egy lenyűgöző, 250 méteres a vízen lebegő, háromszintes és víz alatti hálószobákkal rendelkező rezidencián szállnánk meg szívesebben.

Fotó: www.themantaresort.com

Ez több mint ötcsillagos élmény: a víz alatti szoba egy természetvédelmi területen belül található. Igazából ez egy privát sziget korallokkal körülvéve az Indiai-óceánon, pontosabban óceánban.

Fotó: www.themantaresort.com

Jeges vendégszeretettel: Icehotel, Svédország

A Svédország északi részén, Jukkasjärviben található Icehotel szobáit teljes egészében a szomszédos Torne folyó jégéből faragták ki. A világ első jég hotelét 1990-es megnyitása óta minden évben teljes egészében újjá kell építeni. A -5 és -8 fok közötti hőmérsékletet biztosító szobákban és egyedi tematikus helyiségekben nemzetközi művészek kézzel faragott jégbútorai találhatók.

Fotó: www.icehotel.com

A vendégek termál hálózsákban alszanak a rénszarvasbőrrel borított, különleges kialakítású ágyakon. A hálószobák melletti bárban még a poharak is jégből készülnek, és egy jégkápolna, ahol házasodni is lehet. Foglalható szauna-élmény, fatüzelésű pezsgőfürdővel és jégfürdővel egyaránt. Akiket érdekel a helyszín, de nem szívesen töltenék az éjszakájukat egy jégveremben, azok számár a szálloda fűtött szobákat biztosít.

Élő mozizás egy hídon, vonatkabinban: Kruger Shlati, Dél-Afrika

A Kruger Shalati egy fixen Sabie-folyó feletti húzódó, nagy történelmű Selati-hídon a parkoló vonat. Az egyik legizgalmasabb szálláshely az ikonikus Kruger Nemzeti Parkban, Dél -Afrikában. Afrika legszebb természeti tájának és a luxus üdülés tökéletes kombinációja egy felújított vonatvagonba zárva. A vonat emléket állít egyben az első 1920-as években ide látogató kalandoroknak is. 31 szobát kínál: 24 vagonszoba és 7 Bridge House szoba közül választhatnak a vendégek.

Fotó: www.krugershalati.com

Az üvegfalú, vonattermek magával ragadó kilátást nyújtanak a fenséges Sabie-folyó környékére, a belső dizájn pedig a tradicionális afrikai stílusjegyeket viseli magán. A luxusvagonokon kívül úszómedencét, valamint éttermi szolgáltatásokat is igénybe vehetnek a vendégek, miközben a híd alatt krokodilokat, elefántokat, vízilovakat és más vadállatokat fedezhetnek fel.

Források: 1, 2

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram