Hirdetés
Hirdetés

A Budaörsi Halpiac új bisztrót és halboltot nyit: jön a Fishmonger Gobuda

2022. március 13.
HALló, Óbuda.
Hirdetés

A Budaörsi Halpiacra a hét hat napján érkezik friss halszállítmány, és közvetlenül mellette működik a feldolgozóüzem, ahonnan ellátják többek között saját márkájukat, a Selfish-t, valamint azon számos hazai éttermet, akik a „Fishmongertől" szállíttatnak be friss tengeri halat a konyhájukra. A Budaörsre érkező halszállítmányokhoz Európa, Afrika, Amerika, Ázsia és Ausztrália halászkikötőiben válogatják össze a jégen érkező, nem mélyhűtött, friss árut.

A tenger gyümölcseit hazánkban is népszerűsítő vállalkozás az utóbbi években figyelemreméltó fejlődésen megy át, ma már több lábon áll. A Budaörsi Halpiacon nem csak vásárolni lehet, hanem a – régebben Dokk Büfének nevezett mai – Fishmongernél frissen sütött halakat helyben fogyaszthatjuk is.

1,7 kilogrammos konyhakész tengeri süllő sókéregben, 4 személyre / Fotó: The Fishmonger

Az Andrássy úti BigFish jó ideje az egyik legbiztosabb minőséget nyújtó halétterem a városban, míg az V. kerületi, Zrínyi utca BigFish az egykori Traktorból alakult át. A BigFish Lánchídban a legismertebb tengeri fogások mellett, mint a marseille-i halleves, fehérboros kagyló vagy fish&chips – kóstolhatunk halibutot, sárgaúszójú tonhalat vagy doveri nyelvhalat is.

Mindeközben a pandémia alatt beüzemelték az ország különböző pontjain felbukkanó Halmobilokat, tavaly nyáron pedig a rózsadombi Törökvész úton nyitottak új egységet a Hello Buda gasztroudvarban.

@Facebook thebigfish

Most pedig Óbudára is megérkezik a Fishmonger, a Budaörsi Halpiacon megismert halbolt, valamint a büfét és bisztrót vegyítő koncepcióval. Háromméteres halpult, delikát termékek és frissen sült halak várják majd a környékbelieket. Délelőtt 10-kor már nyitás a vásárlóknak, az éttermi vendéglátás miatt pedig egészen 22 óráig nyitva tart majd a Fishmonger Gobuda.

A Bécsi út-Vörösvári út találkozásánál található EuroCenter idén tavasztól Gobuda Mallként folytatja működését. Két hét múlva nyitás a Gobudában.

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram