Hirdetés
Hirdetés

A bezárt Pesti Disznó helyén új éttermet nyitnak Gerendai Károlyék: Kismező a Nagymezőn

2022. május 24.
Kismező a Nagymezőn.
Hirdetés

Épp hogy megismerte a város a canotto pizza fogalmát (Sajben Csabától a Hétköznapokban Budafokon), újabb étterem rukkol elő mediterrán konyhával, canotto pizzákkal, valamint small plate koncepcióval. A „pesti Broadway" vendéglátása régóta stagnált már, de az utóbbi években néhány újító szellemű nyitással új lendületet kapott.

A Nagymező utca évtizedes állócsillaga, a Két Szerecsen mellett ma már bőven van hová beülnünk, ha igényes gasztronómiára vágyunk a színházak és az Operett közelében, a „pesti Broadway-en". 2021 érdemleges nyitása volt a Molnár Márk séf nevéhez köthető N28 Wine & Kitchen, majd a Két Szerecsen tulajdonosai által nyitott Fleischer Restobar, most pedig a korábbi kulthely, a Pesti Disznó üzlethelyisége és párizsias hangulatú terasza éled újjá.

Kismező / Fotó: Kiss Bálint – Socially

A Pesti Disznó étterem bezárását követően Gerendai Károly, Besztercsényi András és Durgó Lajos tulajdonosok egy olyan új, a mostani trendekhez igazodó koncepcióval nyitottak újra immár Kismező néven, amely reflektál a vigalmi negyedre és annak múltjára – mutatkozik be az étterem.

Kismező / Fotó: Kiss Bálint – Socially

A konyha élén kreatív séfet neveztek meg Fekete Norbert személyében, aki az egykori Olimpia Étterem, majd a Corvin negyed-beli Portum Étteremben dolgozott korábban. A friss erőkkel megnyitó üzletet a kisebb adagos food sharing-koncepció, a mediterrán nemzetek konyhái, a nagy karimájú, levegős, érlelt tésztás canotto pizzák és a komolyan vett borszortiment jegyében definiálták újra.

Kismező / Fotó: Molnár Dániel – Socially

Kismező / Fotó: Molnár Dániel – Socially

Kismező a Nagymezőn – a név utal a környezetre, de a Kemény Mária művészettörténész által szerkesztett Kismező, Nagymező, Broadway kötetre is, amiben a VI. kerület várostörténetét ismerhetjük meg 22 tanulmányon keresztül. A „pesti Broadway”, azaz a vigalmi negyed kialakulása ugyanis a századfordulón, majd a világháborúk évei alatt ezen a területen, a Bajcsy-Zsilinszky út, az Andrássy út és a Rákóczi út által határolt kerületrészeken történt. A Kismezőben ezt az eklektikus, urbanizált, nagyvilági, pezsgő világot szerették volna megidézni az arculatban is a Socially ügynökség munkájaként.

Kismező / Fotó: Molnár Dániel – Socially

Kismező (a volt Pesti Disznó helyén)

Budapest VI. kerület, Nagymező u. 19.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram