Hirdetés
Hirdetés

A balatoni szakemberhiány pótlására ingyenes vendéglátó-szakképzés indul

SZERZŐ: DiningGuide
2022. január 7.
Két balatoni településen hirdették meg a vendéglátó képzéseket, felvételi vizsga egyik szakirányon sem feltétel.
Hirdetés

Országszerte tetőzik a vendéglátó-szakember hiány, a Balaton sem jelent kivételt. Évről évre számos büfé, kávézó, étterem és cukrászda számol be arról, hogy csökkentett nyitvatartással tudnak csak működni, vagy ki sem tudnak nyitni az adott szezonban.

A vendéglátás területén összesen ötféle képzési formát hirdettek meg: a szakács, cukrász, pincér-vendégtéri szakember, panziós-fogadós és turisztikai technikus felnőttképzések mellett kereskedelmi, informatikai, szerelő és más szakokra is lehet jelentkezni.

A meghirdetett szakok 2022 februárjában indulnak esti tagozaton, szakmai képesítést adó, iskolarendszerű szakmai oktatás keretében.

A képzés hossza alap esetben 2 tanév, de az általános iskolai végzettséggel nem rendelkezőket sem zárják ki a jelentkezésből, számukra a képzési idő 3 tanév.

A gyakorlati oktatók sorában találjuk a balatoni vendéglátás meghatározó alakját, a korszakos jelentőségű balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosát, Csapody Balázst, valamint a Kistücsök séfjét, Jahni Lászlót és az étterem több más szakemberét is.

Csapody Balázs elmondása szerint az idei turisztikai szezonban nem lesz olyan mértékű a szakemberhiány a Balatonnál, mint 2020-ban és 2021-ben volt. Ezt arra alapozza, hogy "már érzékelhető az ausztriai síparadicsomokban dolgozó magyar munkavállalók visszaszivárgása, sokan ugyanis kilátástalannak látják a járvány miatt ott kialakult helyzetet" – olvasható szintén a Turizmus.com híradásában.

Hirdetés

Itt olvasható a Siófoki Szakképzési Centrum hirdetménye, és itt lehet kitölteni az online jelentkezéshez az űrlapot.

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram