Hirdetés
Hirdetés

A világ Michelin-csillagos éttermeinek 83%-a már újranyitott

SZERZŐ: diningguide
2020. szeptember 14.
Itt tart most a Michelin Guide nemzetközi újranyitási diagramja.
Hirdetés

Május 19-én, az újranyitások igen korai szakaszában kezdték el felvezetni a nemzetközi adatokat, hogy ezzel első kézből informálhassák a gasztronómia világát, mik a trendek, hogyan érdemes belefogni a munkába. A felmérésben mindazok az éttermek megjelennek, akik normál működéssel tértek vissza és azok az egységek is ide tartoznak, akik kizárólag al fresco, vagyis a szabad ég alatt kínálják értéket képviselő ételsoraikat.

Fontos kritérium, hogy legalább heti háromnapos nyitvatartással kell üzemelnie az éttermeknek. Keddről-keddre, valósidejű adatokkal szolgálnak, melyeket a Michelin inspektorok gyűjtenek össze, a legjobb tudásuk szerint. Mi is folyamatosan követjük a diagram változásait. Az előző keddi adatok szerint (szeptember 6.) a világ csillaggal honorált éttermeinek 83%-a állt vissza majdnem teljes működésre.

fotó: finedininglovers.com

Spanyolországban a 214 étteremből már 174 üzemel, az Egyesült Királyság 169/136-os átlaggal tér vissza a vendéglátásba. Ázsiában az előző héthez képest csupán egy makaói étterem tért vissza, Brazíliában is három helyen lehet ismét asztalt foglalni. Az Egyesült Államok Michelin-csillagos éttermeiből jelenleg 27 döntött úgy, hogy ideje újrafűteni a hónapok óta magányosan várakozó sütőket.

Új hírek még a Michelin háza tájáról, hogy Gwendal Poullennec, a kalauz nemzetközi igazgatója az Egyesült Királyság októberi díjátadó eseményét már hivatalosan is 2021 januárjára halasztotta. A kiadvány rendhagyó módon most az online térbe költözik, a megvásárolható kiskönyv helyett, applikáció illetve a weboldal formájában. A januári "csillagszórás" eseményét pedig a mostani tervek szerint szintén digitálisabbá teszik, vagyis az eseményt online is közvetítik majd.

A Stand gulyása (Fotó: Fekete Antonio / Designfood)

Poullennec elmondta, hogy a váratlan és kezdvezőtlen élethelyzet ellenére nagyon büszke mindazokra a séfekre, éttermesekre, vendéglátóipari dolgozókra, akik erejükön felül teljesítve, szűnni nem akaró optimizmussal tekintenek a jövőbe és nem adják fel az álmaikat.

Hazai vonatkozásokat vizsgálva a Stand június 16-án, a Costes Downtown július 1-én nyitott, a Borkonyha szeptember 16-án kezdi az első szervizt és a Babel elméletileg októberben jelentkezik új csapattal.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram