Hirdetés
Hirdetés

8 sikeres nő Palágyi Eszterrel az élen egyesíti a kreatív energiákat

SZERZŐ: DG
2021. március 8.
Előző héten jelent meg exkluzív interjúnk Palágyi Eszterrel — a séf hosszú idő után szólalt meg a Dining Guide-on, elárulta, hogy merre folytatja útját. A beszélgetés közben kiderült, hogy az elmúlt időszak kivételes emberekkel hozta össze — a dolog pikantériája, hogy mindannyian sikeres hölgyek. Mikor máskor meséljünk erről a női elit klubról, mint a nemzetközi nőnapon?
Hirdetés

(A címlapfotón balról jobbra, fentről lefele haladva: Haris Éva, Kecskés Alexandra, Závodszky Dalma, Mihályfi Zsófi, Palágyi Eszter, Buza Kriszta, Kertész Mirjam, Kovács Anna) Fotó: Kecskés Márton)

Az interjú tulajdonképpen egy bejelentés volt: most először publikálta a séf, hogy a Szigliget Várudvar Étterem — Palágyi Eszter lesz a főhadiszállása, szerzői konyhája. Egy fontos tematika azonban nem került bele ebbe a beszélgetésbe, egy külön lapot és napot szentelünk neki.

Adott egy olyan kérdésekkel, félelmekkel és kétségekkel teli időszak, mint az elmúlt egy év — egyik nap úgy tűnik, hamarosan véget ér, másnap pedig ismét visszakerülünk oda, ahol elkezdtük. Minden hullámzik, akár egy napon, egy órán belül is. Alapvetés, hogy a bajban támogatást keresünk, mankók után nyúlunk, és magunk is segítő jobbot nyújtunk, ha egy szerettünknek szüksége van rá. De mi a helyzet akkor, amikor gyakorlatilag teljesen idegenekről van szó?

Palágyi Eszter és Buza Kriszta

“Magam sem hittem el, hogy mennyire elfoglalt időszak volt a 2020-as tavasz, azt pedig pláne nem, hogy milyen kapcsolódások részese lehetek. Ez egy organikusan kialakult helyzet, egyik hozta magával a másik láncszemet, és hirtelen már szinte utána sem tudtam számolni, hogy hány sikeres nővel kerültem kapcsolatba. Összesen nyolcan vagyunk: 8 nő, 8 stílus, 8 karakter. Különböző korosztályokból, viszont ugyanazzal a szűnni nem akaró fejlődési vággyal, ambíciókkal, kreativitással” — meséli Eszter.

Valahogy mindannyiuknak van kapcsolódásuk a gasztronómiához, ha pedig ne lett volna, akkor Palágyi Eszter, a klub origója terelte egy platformra az alkotást. A ki nem kiáltott, inkább magától, természetesen működő női klub először március 6-án, szombaton jött össze. Sokat hallottak már egymásról, azonban eddig a hétvégéig még nem találkoztak mindannyian, egy helyen. Hiába elfoglaltak, mindenki azonnal bólintott az alkalomra, nagyon szerettek volna már beszélgetni, tanácskozni, egyszerűen csak együtt lenni, önazonosan.

Mihályfi Zsófi és Haris Éva

“Ennél őszintébb, tényleg csak jó energiákkal teli élményben nagyon rég volt részem. Sejtettem, hogy meglesz az összhang, de hogy ennyire…!? Egyszerűen hálás vagyok, hogy megtörtént és szerintem mi együtt még erősebbek vagyunk, mint külön-külön, pedig az se semmi.

Az lehet az egyik fontos mozgatórugónk, hogy jelenleg már egyikünknek sincs mit veszítenie. Viszont sosem adnánk fel, a “gyerünk, csináljuk!” visz minket előre, nem a sopánkodás, vagy a nosztalgiázás, hanem a jövő építése. Ráadásul egy szemernyi kompetitivitás, irigység nincs bennünk, respektáljuk, nagyra tartjuk egymás pályaívét, életét.

Nincsenek üzleti titkok, köntörfalazások, mindent kimondhatunk. Most is kiráz a hideg, ha arra gondolok, hogy van egy közeg, ahol ennyire önazonosak lehetünk.”

Csoportkép, immár Kirával, Buza Kriszta kutyusával együtt

A szóban forgó 8 sikeres hölgy:

  • Haris Éva — a Haris Park és Bobo Étterem tulajdonosa
  • Kertész Mirjam — a Coninvest Konyhatechnológia és Belsőépítészet igazgatója
  • Kecskés Alexandra — a tavasz végén Budaörsön nyíló NOUR - Art of  desserts luxus desszert szalon tulajdonosa
  • Buza Kriszta — az Unicone társalapítója, a Style Communications és a Kitchy Design alapítója
  • Závodszky Dalma és Mihályfi Zsófi — a Plié Collection alapítói és tervezői
  • Kovács Anna — a Szigliget Várudvar projektvezetője
  • és Palágyi Eszter, séf, a Szigliget Várudvar Étterem konyhafőnöke
Eszter süteményei a szombati alkalomra

Rengeteg a kapcsolódási pont, de a kezdeti állomások a következőképp alakultak: Eszter és Anna a Szigliget Várudvar Étterem - Palágyi Eszter kapcsán dolgoznak együtt, a konyha gépesítésének kialakításában pedig Kertész Mirjam segít nekik, ő a kapocs Kecskés Alexandráék hamarosan nyíló cukrászatánál, melynek tanácsadója természetesen Palágyi Eszter. A desszertek mutatós csomagolása kapcsán jött a képbe Buza Kriszta. A séf és Haris Éva régóta jó kapcsolatot ápolnak, a pandémia-helyzet apropóján beszéltek sokat, egyértelmű volt, hogy erősíteniük kell egymást. A Plié Collectiontól Dalma és Zsófi pedig Eszter séfruháját készítik.

Kovács Anna és Palágyi Eszter

“A kapcsolatok számítanak — sosem számítottak ennyire, mint a bajban. Arra, hogy a gasztronómia különböző szegmenseiből érkező, eltérő, de mégis sokban megegyező nők ilyen klubot alapítsanak, szerintem nem nagyon volt példa még itthon. Ezen a szombati alkalmon pedig kiderült, hogy nem csak a fejemben voltunk elsöprőek így együtt, hanem valóban elképesztő ez a nyolcas. Sokszor hallottuk ezt, de ha nincs a covid… akkor mi sem jövünk így össze. Az élet elénk sodorta ezt a lehetőséget, hát miért ne élnénk fele? Kézenfogva, együtt, segítve, szupportálva a másikat. Az első találkozónk, a mi kis klubunk nyilvános megjelenése az én nőnapi ajándékom, neki, nekünk” — mondta lelkesen a séf.

Olvassa el Palágyi Eszterrel készített exkluzív interjúnkat is!

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram