Hirdetés
Hirdetés

7 tipp ételfotózáshoz – szigorúan nem profiknak

2017. július 19.
Előre szólunk: nem a profik képeiről, pláne nem fotóművészetről lesz szó, hanem napjaink egyik reflexszerű tevékenységéről, az ételfotózásról. Pár szempont, amit ha figyelembe veszünk, jó lesz viszontlátni azt a bizonyos terített asztalt, amit szerettünk volna megörökíteni. Megtalálni a legjobb fényt Azok a bizonyos tökéletesen szép fotók tökéletes bevilágítással – derítő használatával készülnek. Ennek híján bátran támaszkodjunk […]
Hirdetés

Előre szólunk: nem a profik képeiről, pláne nem fotóművészetről lesz szó, hanem napjaink egyik reflexszerű tevékenységéről, az ételfotózásról. Pár szempont, amit ha figyelembe veszünk, jó lesz viszontlátni azt a bizonyos terített asztalt, amit szerettünk volna megörökíteni.

Megtalálni a legjobb fényt

Azok a bizonyos tökéletesen szép fotók tökéletes bevilágítással – derítő használatával készülnek. Ennek híján bátran támaszkodjunk a természetes fényre – csak figyeljünk arra, hogy jól használjuk a természetes megvilágítást. A legjobb, ha szépen meg van világítva, de ez sem aranyszabály. Ezen a képen például kifejezetten játékos a természetes fény és az árnyék.

Hirdetés

Próbálkozzunk több szögből is

Témától függ, hogy oldalról, picit alulról, vagy teljesen az étel fölé hajolva érdemes-e kattintanunk. Ezen a képen az ismétlődő körkörös formáknak és elrendezésnek például kifejezetten a fentről való fotózás tett jót.
https://www.instagram.com/p/BWtn8-nhUtQ/?tagged=eggsbenedict

Játsszunk az étellel!

Kézzel vagy evőeszközzel, az elrendezéssel, a tányér mellett oda illő vagy éppen oda nem illő tárgyak feltűnésével.

A tökéletlenség szexi!

Akár kifejezetten jó is lehet, ha kifolyik, ha elfolyik, ha beletettük már a villát-kanalat, ha már kettévágtuk, ha már beleharaptunk, ha egy kicsit morzsás. Életszerűbb, szerethetőbb.

Gondolkodjunk térben!

Lehet a fókusz a kép előterében, középen és a hátterében is. Játsszunk az élességgel és a homályos részekkel.
https://www.instagram.com/p/BV-JGqGFt_G/

Kis segítséggel

Éppen a nem profi géppel, hosszas beállítások, derítés, bevilágítás nélkül készült képeknek tud nagyon jót tenni a filterezés.

View this post on Instagram

#bruscetta 🇮🇹

A post shared by Casa Pomo D'Oro (@casapomodoro) on

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram